С човек по-малко Малага успя да излъже Барселона

Барселона подходи доста небрежно към първата четвъртфинална среща с Малага и вместо да вземе убедителна победа, завърши драматично 2:2 на Ноу Камп. В другия мач от този етап, който се игра снощи, Сарагоса и Севиля направиха 0:0. Вчера Реал (Мадрид) победи Валенсия на собствен терен с 2:0, а днес програмата приключва с домакинството на Атлетико (Мадрид) на Бетис.SPORT.BNT.BG

Гостите от Малага завършиха срещата с десет души, но именно в такъв състав стигнаха до равенството. Старши треньорът на каталунците Тито Вилянова пък даде почивка на няколко от основните си играчи, а в последствие се наложи да пуска като резерви Шави и Сеск Фабрегас.

Въпреки липсата на двама от креативните си халфове, домакините имаха тотално надмощие през цялото време. Те изпълниха 11 корнера срещу само 3 за гостите, в определени моменти на мача владеенето на топката стигаше до 75 на 25 процента. Преди почивката пък освен гола, играчите на Малага не отправиха друг удар. В интересен на истината, старши треньорът на гостите Мануел Пелегрини също даде отдих на някои от своите звезди, като в течението на мача пусна Роке Санта Крус.

След началните атаки на Барселона, гостите от Малага имаха щастието да поведат в 26-ата минута, наказвайки грешка на Тиаго Алкантара извън наказателното поле. Мануел Итура излезе сам срещу вратаря Хосе Мануел Пинто и прати топката в мрежата.

Барселона изравни само три минути по-късно, след като отново причина за изравнителното попадение на Лео Меси стана грешка в защитата. Този път Уелигтон не успя да му попречи от дясно да овладее топката, а сам срещу вратаря Камени за аржентинеца нямаше проблем да вкара с нисък удар.

Преди срещата Меси показа четвъртата си Златна топка пред публиката на стадион Ноу Камп, а преди началния съдийски сигнал беше поздравен за личния си успех и от двата отбора. Само една минута по-късно капитанът Карлес Пуйол изведе своите напред в резултата. Той засече на първа греда топката след центриране на Тиаго Алкантара от корнер, след това невероятна парабола не остави шанс на вратаря Камени, отбивайки се в гредата преди да спре в мрежата.

След това на няколко пъти Иниеста, Меси и Тейо се разхождаха в малкото наказателно поле, Иниеста дори на два пъти триблираше по аутлинията и върна в пеналта, но защитата на гостите чистеше във всякакви посоки. Веднъж дори в паниката Серхио Санчес събори с топката съотборника си Елисеу и се наложи да му бъде оказвана медицинска помощ.

15 минути преди края Начо Монреал, който влезе на почивката на мястото на Портильо, беше отстранен с директен червен картон заради събаряне на откъсналия се Педро Родригес. Фаулът, който беше в близост до границата на наказателното поле обаче беше изпълнен безобразно от Меси.

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато гостите изравниха при третото си изпълнение на корнер в мача. Инасио Камачо беше оставен непокрит на гредата при центриране от ляво и прати топката в мрежата за 2:2. Така Малага има доста сериозни надежди за втората среща след седмица.

В другата среща от снощи Сарагоса и Севиля завършиха без голове на стадион Ла Ромареда. Новият треньор на севилци Унай Емери, тази седмица заменил уволнения Мичел, не промени кой знае какво в поведението на отбора и играта им беше доста разочароваща.