Мъри Стоилов дърпал конците на Стойчо в ЦСКА, твърди един от босовете

Димитър Борисов (вляво) и Иво Иванов, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Шокираща теза изкара единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов. Според него, наставникът на Ботев Пловдив и легенда на Левски Станимир Стоилов е диктувал доста от ходовете на предишния наставник на “червените” Стойчо Младенов,SPORTNI.BG

Пернишкият бизнесмен даде интервю пред вестник “7 дни спорт”, в което разкри още подробности защо се е стигнало до раздялата с наставника.
“Стойчо Младенов се оказа гласът на Мъри. Стоилов съветва ЦСКА, съветва ни треньора. Ние всичко това го разбираме впоследствие. Голяма част от футболистите, които идват при нас, са препоръчани от Мъри.
И нещата стават така – треньорът пише докладна записка, казвам искам тези и тези футболисти, които после се оказва, че са препоръчани от Стоилов. И това е само част от хаоса”, сподели Иванов пред изданието.
Босът разкри и причините, които не са само от финансово естество, за да бъде освободен Стойчо Младенов. В момента на раздялата изпълнителният директор Георги Илиев-Майкъла обяви само “несходство в характерите”.
“При срещата ми със Стойчо Младенов аз го питам: “Стойчо, защо сме на четвърто място?”, а той ми отговаря с въпрос: “Колко струва ЦСКА”!
Такова поведение е неприлично, но да го оставим настрана. Човек ще си помисли, че ей сега Стойчо ще изкара няколко десетки милиона и ще купи клуба.
ЦСКА не е някакво предприятие, което изкарва пари и се издържа, не прави болтове. Приходите от телевизионни права са 100 хил. лв. на месец, 50-60 хил. от билети и 10-20 хил. от реклама, ако се закачат, добре. Е кажете ми как да източвам ЦСКА в този случай”, заяви още Иванов.
Той разкри подробности и около летния лагер на “червените”, когато се твърдеше, че ръководството нямало пари за подготовка в Холандия и затова отишло на евтино в Турция.
“Отиаме на лагер  Боровец на завишени цени, защото ще сме на специален режим. Оказва се после, че менюто на футболистите е като на туристите – пълнени чушки, мусака, пиле с картофи. Връщаме се от лагера и им правим кръвни изследвания.
Те се оказаха ужасни. Хемоглобинът им нисък, все едно е на жена, а не на спортист. И всичко това зависи от треньора, който после нас пита какво сме направили, за да сме шампиони.
В интерес на истината, ние оправихме нещата. В последния момент се свързах с Жейнов, който има приятел турчин, организиращ високопланински лагери. Трябваше ни повече въздух, да се усвои желязото в кръвта, да се вдигне хемоглобинът на момчетата.
Аз спасих лагера с пари в последния момент. Дадохме ги, за да може момчетата да се подготвят в планината, а не в Холандия, на морето през лятото. Това ли са ни емоционалните, пиянските решения? Ама няма кой да го обясни”, добави Иванов.