Гришо и Багдатис се класираха за втория кръг на двойки

Първата ракета на България Григор Димитров и кипърският му партньор Маркос Багдатис се класираха за втория кръг при двойките на Откритото първенство на Австралия по тенис. Димитров и Багдатис се наложиха в два сета 7:6 (8:6), 6:2 над Матю Ебдън (Австралия) и Райън Харисън (САЩ).SPORT.BNT.BG

Димитров приключи още в първия кръг участието си на сингъл, където беше елиминиран от френския ветеран Жюлиен Бенето с 4:6, 2:6, 4:6.

Мачът вървеше равностойно, но Димитров и Багдатис допуснаха късен пробив, след което обаче успяха да се върнат. При 5:6 те се спасиха от втори и пратиха срещата в тайбрек, където се възползваха от некоординирана игра на Ебдън и Харисън и го взеха с 8:6.

Във втория сет българската надежда и Багдатис бяха пълни господари на корта и победиха с 6:2. Те стартираха с пробив, а след това направиха и още един при 4:1, което предреши изхода от двубоя.

В следващия кръг Димитров и Багдатис ще трябва да играят срещу една от най-добрите двойки – Макс Мирний (Беларус) и Ория Текау (Румъния). Мирний и Текау елиминираха в първия кръг Трийт Конрад Хуй от Филипините и Доминик Инглът (Великобритания) с 6:7 (4:7), 7:6 (10:8), 6:3.