Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Полиция гони Локо (Сф) от стадион Кокала: Не искам фойерверк с Левски, а бой по средняците, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Полицията в Сандански се е намесила в спора между треньора и ръководството на Локо (Сф) и общински служител на стадиона в южния град. Органите на реда са били изпратени от градоначалника Андон Тотев, за да спрат тренировката на тима, тъй като нямало договор за ползване на базата.
„Няма никакъв проблем. Кой може да ни попречи да правим крос по пистата”, отсече изпълнителният директор Георги Марков.
Гейове на съд за национал Завеждат дело срещу Бекали, обидил на „педал” Иван Иванов, продължава на първа страница футболният ежедневник. Правозащитна организация, защитаваща лицата с нетрадиционна сексуална ориентация, е завела съдебен иск срещу собственика на Стяуа -Джиджи Бекали, информира сръбското издание Zurnal.
Причината за това е изказване на румънския бос, в което нарича защитника на националния ни отбор Иван Иванов гей.
По времето, в което той носеше екипа на Алания, Бекали имаше огромно желание да го привлече в Стяуа. След отказа на българина темпераментният собственик обяви, че в неговия отбор няма място за „педали”, визирайки Иван Иванов.
Дългът на ЦСКА към НАП скочила на 6 млн. лв. поставил условие, че влиза в клуба само ако бъдат изчистени задълженията Дългът на ЦСКА към НАП е нараснал на 6 милиона лева въпреки изказванията на собствениците, че задълженията се погасяват. „Червените” успяха да разсрочат сумата, която дължат на държавата, и това им помогна да вземат лиценз от УЕФА. Проблемът е, че в сравнение с година по-рано сумата е нараснала с 1,5 млн. лева, в това число и благодарение на трупащите се лихви.
На преговорите с благодетеля на Литекс Гриша Ганчев е повдигнал въпроса с дълга към НАП. Той казал, че влизането му в ЦСКА е възможно, но само ако този проблем бъде отстранен. На този етап Иво Иванов и Димитър Борисов се оправдавали, че имат много належащи плащания.
Националната агенция по приходите вече няколко пъти прави реверанс към хората от „Титан”. Със сигурност обаче положението отново ще се нажежи до червено, когато наближи време за подаване на документите за лиценз през март.

€51 млн. за Гуардиола в Байерн Пеп измества Жозе като най-скъп треньор в света, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Пеп Гуардиола ще взима по 17 милиона евро брутна годишна заплата като треньор на Байерн, или общо €51 млн. за трите години от договора му. Каталунецът сменя Юп Хайнкес начело на баварците от 1 юли тази година. Контрактът му е до юни 2016 г. С новата си заплата Пеп измества стария си съперник Моуриньо от първото място на най-скъпо платените треньори в света.
Специалния работи за €15,3 млн. на сезон в Реал М. Каталунецът пренебрегна далеч по-изкусителни във финансов план оферти – Челси му даваше по €22 млн. на сезон, а Ман Сити – по €20 млн. Стана ясно, че Байерн и Гуардиола са си стиснали ръцете още преди Коледа. „Надхитрихме големи конкуренти, за да го вземем”, похвали се шефът на управата на Байерн Кале Румениге. И добави, че в Мюнхен Пеп ще има право да предложи за назначение само двама свои помощници. От клуба отхвърлиха категорично информацията, че един от доверените хора на Гуардиола ще е неговият приятел Раул.
Режат Стяуа за Бандаловски ЦСКА няма намерение да дава Иван Бандаловски под наем на Стяуа, твърдят запознати на Армията. Червените са готови да се разделят с национала само срещу изгодна трансферна сума, която до момента никой клуб не предлага. По всичко личи, че Бандата ще остане поне до лятото на Армията. Още повече че се очертава като новия капитан на ЦСКА. За първи път, откакто поеха властта в ЦСКА,
собствениците от „Титан” не държат на всяка цена да продадат най-добрите си футболисти. В това число е и Мишел Плати-ни, за когото има интерес от Китай, но червените ще направят всичко възможно да го задържат.
500 жълто-черни щурмуват Гърция Поне 500 привърженици на Ботев Пд се очаква да подкрепят любимците си на градския стадион в Александруполис в събота. Тогава ще е първата контрола на жълто-черните за 2013 год., а съперник е третодивизионният Свиленград. Проверката започва от 14 часа, а интересът на бултрасите към неофициалния дебют на обновения Ботев Пд на Станимир Стоилов е огромен. Поради тази причина записването за екскурзията до Гърция бе удължено до края на днешния работен ден. Извънреден 4-и рейс стои в пълна готовност, за да закара феновете до Александруполис. Цената на екскурзията е 23 лв., като се очаква и много запалянковци да пътуват с личен транспорт.

Байерн дава €51 млн. на Пеп, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Хосеп Гуардиола ще прибере 51 млн. евро, ако изпълни докрай договора си с Байерн. Той влиза в сила на 1 юли и е до 30 юни 2016-а. Така Пеп става най-скъпоплатеният треньор в света със 17 млн. евро на сезон, изпреварвайки Жозе Мауриньо. Агентът му Хосеп Оробитг призна, че е имал финансово по-изгодни оферти, но Байерн е бил най-добрият отбор от кандидатите за подписа. Каталунецът, който ще вземе само двама испанци в щаба си, ще учи немски език до лятото В Ню Йорк и дотогава няма да гледа мачове на Байерн На живо.
Мулдер прибира по € 11 000 на месец, продължава на втора страница вестникът. Холандският защитник на Левски Дьстли Мулдер е получил увеличение от 2 хиляди евро на заплатата според новия си контракт. Вместо предвидените 9 хиляди от европейската валута в стария му договор той вече ще се разписва срещу 11. Това обаче не е всичко. За да продължи да носи фланелката на Левски и след лятото, десният бек си е издействал още облаги. “Тема Спорт” разбра, че той ще взима на всеки 6 месеца по още 15 хиляди евро на ръка. Това практически означава, че месечното възнаграждение на Мулдер се връзва на 13 500 евро.
Както е известно, старият договор на Дъстли изтичаше на 30 юни, но той се съгласи да го продължи с още 2 години.
След като на “Герена” си решиха проблемите с Мулдер, сега предстои да сторят това и с друг холандец -Сьорд Арс. Сините се решиха да намалят исканата цена за нападателя, за да могат по-лесно да го продадат. 28-годишният стрелец не влиза в плановете на Илиан Илиев за пролетта. Левски вече иска за правата му 200 хиляди евро вместо 250, както и 120 хиляди от европейската валута за наем. Столичани стигнаха до този ход, защото не искат да му плащат високата заплата, която е в размер на 14 хиляди евро.
Батков и Домусчиев срязаха окончателно „БГ CAT” АД Фирмата на Тодор Батков и Кирил Домусчиев, която държи правата за излъчване на А група, отряза окончателно каналите “ТВ плюс” и “филм плюс”, “Футбол Про Медиа” ООД и “БГ САГ АД уредиха окончателно отношенията си във връзка с прекратяване на договора за отстъпване на телевизионни и други права. По силата на контракта телевизиите ТВ плюс” и “филм плюс” бяха получили право на “първи избор” за излъчване на футболните срещи от Хаа до XXX кръг от “А”фГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г. Двете страни се разделят като коректни партньори, като “футбол Про Медиа” ООД благодари на “БГ CAT АД за досегашната работа по отразяване на футболния шампионат на България”, се казва в изявление до медиите на фирмата.
Най-вероятно през пролетта първи и трети избор за мачовете от А група ще има ТВ7.