“Титан” трябва да се бръкне дълбоко за лиценза на ЦСКА

Средата на януари е и отново излиза актуалният проблем около лицензирането на ЦСКА. Както всяка година, “червените” ще трябва да тръпнат до последния момент дали ще се сдобият с право да участват в Европа и “А” група през следващия сезон,SPORTNI.BG

Според вестник “Тема Спорт”, клубът дължи над 2.5 млн. лв. неотложни задължения, които са с пряко отношение към лиценза. Те са към футболисти, мениджъри, клубове и т.н.
Тези пари трябва да бъдат платени до 31 март, когато е последният срок за погасяване на дълговете. Затова собствениците от “Титан” имат около 70 дни, за да се справят със ситуацията.
Наскоро пернишките бизнесмени разкриха, че задълженията на отбора са за 12 млн. лв. Половината от тях са обаче дълг към “Титан”.
За останалите се правят постъпки за изчистването им, като босовете са си поставили цел това да е факт до края на тази година. Над една трета от дълга, който не е към тях, обаче ще трябва да се покрие в най-кратки срокове.
Миналата година “червените” отново бяха поставени в такава ситуация със скоростно погасяване на задължения. Тогава обаче бяха продадени звездите Спас Делев, Янис Зику, Грегъри Нелсън и Мишел Платини и ситуацията беше закърпена.
Тази зима обаче разпродажба на звездите, особено за толкова добри суми, не се очертава. Интерес няма към никого от основните играчи и “Титан”-ите ще трябва да намерят парите от другаде.
Отделно дългът към НАП вече е скочил с 1.5 млн. лв. за една година и вече надхвърля 6 млн. лв. От приходната агенция обаче за пореден път са направили компромис на ЦСКА и са разсрочили задълженията и той няма да влияе при лицензирането.

Той обаче създава проблеми от друга гледна точка. Босът на Литекс Гриша Ганчев е обявил, че докато тези задължения към държавата не бъдат изчистени, той няма място на “Армията”, пише вестник “Меридиан Мач”