Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„Капитански скандал в ЦСКА”, четем във водещия материал на „Меридиан мач”.
Нов мощен скандал избухна в ЦСКА. Този път ябълката на раздора стана капитанската лента. Тя беше дадена официално на Иван Бандаловски. Половината футболисти са бесни, че юношата на Левски ще наследи легендата Тодор Янчев. В сряда _вечер треньорът Миодраг Йешич е раздал листове на всеки един от играчите, на които те да напишат своите варианти за капитан №1 и двама подгласници. Повечето българи са гласували за Апостол Попов, а чужденците – за Мишел Платини. В крайна сметка обаче лентата попадна в човека на „Титан”. Напрежението в отбора се вдигна допълнително и от факта, че още преди седмица се говореше, че Бандаловски ще вземе лентата. „Като нямаме истински цесекар, капитан ще ни е левскар. Това заслужаваме”, отсече пък вчера легендата Петър Жеков.
„Локомотив (Сф) потуши кметски конфликт със 150 лв.”, пише още изданието. Локомотив (Сф) тушира скандала за терен в Сандански със 150 лева. Както единствен „Меридиан Мач” съобщи, в четвъртък общината в южния град извика полиция за подкрепа в спора със столичните „железничари”. Скандалът избухна, след като воденият от Емил Велев тим проведе тренировка на територията на градския стадион в града, без да има договор за ползване на базата. В крайна сметка двете страни се разбраха Локомотив да плаща по 150 лева на тренировка.
„Жеваго пак погна клуба за 500 000 евро”, съобщава вестник „Меридиан мач” Украинският милиардер Константин Жеваго все още има да получава 500 000 евро от ЦСКА. Неговият представител в България Виктор Деменюк е привикал на среща преди няколко дни човек от ръководството на „армейците”. На нея е бил поставен въпросът за издължаването на сумата. Търпението към „Титан” вече е изчерпано и от сметопочистващата фирма трябва да почнат да плащат. В противен случай ЦСКА може да има сериозни проблеми. Жеваго ще си потърси правата по съдебен път, а лицензът на ЦСКА за поредна година ще виси на косъм. Жеваго даде парите на „червените” през пролетта на 2008 г., когато начело бе Александър Томов. Когато „Титан” купи ЦСКА, много добре знаеше за това задължение, което бе разсрочвано в годините.
Ръководството на ЦСКА и Деменюк се бяха разбрали за изплащането на парите. Досега обаче нещата от „червените” не се спазват и затова се стигнало до нова среща тази седмица. Собствениците на ЦСКА този път са опитали отново да убедят Жеваго, че трябва да изчака още малко. Иванов и Борисов са се оправдали с тежката икономическа ситуация и многото задължения на клуба към този момент.
Нова отсрочка от Жеваго е възможна, но тя ще бъде в най-кратки срокове. От ЦСКА ще трябва да спазят и задължителното условие да внесат поне малка част от сумата. Украинският милиардер за последно ще отстъпи и след това ще предприеме крайни мерки. „Червените” са опитали да му предложат съвместна работа в ЦСКА. На този етап това е невъзможно. Евентуално сътрудничество между двете страни ще бъде добре дошло за рекордьора по титли в България.
„Изпълнителният директор на Левски: Селекцията на Левски не е приключила”, съобщава вестник „7 дни спорт”. Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев призна от чужбина, че селекцията в Левски не е приключила нито в едната, нито в другата посока. Той отказа да разкрие в коя държава се намира и по какъв въпрос е там. Въпреки че до момента „сините” привлякоха четирима нови футболисти, на „Герена” продължават да търсят класен играч на поста опорен полузащитник. Той със сигурност няма да е от България, а целта е да вдигне нивото и през пролетта да помогне на отбора в битката за първото място. „Засега не искам да коментирам дали селекцията е приключила. Има време. Истината е, че треньорът Илиан Илиев иска още един играч на определена позиция. Ще се опитаме да привлечем такъв състезател, но не мога да ви кажа нищо конкретно”, сподели Иво Тонев пред “7 дни спорт”.Силният човек на „Герена” не пожела да коментира и възможността юношата Христо Попадиин да подпише с италианския Киево.
„Ланс Армстронг: Не можеш да спечелиш Тура без допинг”, пише още изданието. Ланс Армстронг най-после си призна, че е взимал допинг. Американецът, чийто рекордни 7 титли от „Тур дьо Франс” бяха отнети обяви, че е ползвал ЕПО и тестостерон до 2005 г. „Без допинг не можеш да спечелиш Тура. Взимах ЕПО, тестостерон и ми преливаха собствената кръв. Аз съм един голям лъжец. В продължение на години плюех хората, които ме обвиняваха. Взимах допинг до 2005 г. Когато се върнах в колоезденето през 2009 година, бях чист”, заяви Армстронг пред шоуто на Опра Уинфри.
„Миодраг Йешич не иска босненеца Галешич”, пише още вестник „7 дни спорт”.
Трансферът на босненеца Горан Галешич в ЦСКА очевидно няма да се състои. 23-годишният халф се гласеше за пробен период при „червените” по време на подготвителния лагер в Турция. Треньорът Миодраг Йешич обаче отсега е заявил, че няма нужда от Галешич. Нищо чудно футболистът изобщо да не получи шанс за изява, въпреки че доскоро минаваше за сигурен нов на Армията. Наложи се Галешич да мине повторни медицински прегледи в чужбина, за да е сигурно, че няма здравословни проблеми. Решението на Йешич като треньор обаче е „не”. Към момента единственият играч, към когото Йешич проявява интерес, откакто пое „червените”, е Христо Янев. По последни информации обаче халфът, който в момента играе във втора гръцка дивизия, почти сигурно няма да се завърне в ЦСКА.
„Георги Иванов иска таран на Лудогорец”, съобщава вестник „Тема спорт”
Треньорът на Черно море Георги Иванов иска тарана на Лудогорец Мирослав Антонов. Желанието на Иванов е нападателят да премине в Черно море под наем до лятото. Очаква се в близките дни ръководствата на двата клуба да започнат преговори за футболиста, който през есента игра в Монтана. В момента 28-годишният Антонов се подготвя по индивидуална програма в Разград, като изчаква развитие около трансфера си. Интересното е, че именно Георги Иванов взе тарана в Левски през 2010 година от Спортист (Своге).
„Цървена звезда отказа играч на Левски”, пише още изданието. Левски продължава с неволите си на трансферния пазар. Опитите на „сините” да се сдобият с класен халф удрят на камък. След като сделката за привличането на национала на Мавриций Кевин Бру е в застой, „сините” отново са хвърлили поглед към съседна Сърбия, разбра “Тема Спорт”. Илиан Илиев и щабът му се били спрели на двама играчи от Цървена звезда. От сръбския гранд обаче са уведомили директно тима от „Герена”, че за по-малко от 1 милион евро нямат никакво намерение да сядат на масата за преговори за който и да бил свой футболист.
Любопитното е, че се очаква най-късно до два месеца двата клуба да имат един и същи спонсор. В момента „сините” са в напреднали преговори с руския енергиен гигант “Газпром”, който от няколко години налива средства в Звезда.
Това не е първият провален опит на Левски да вземе футболисти от Сърбия. „Сините” имаха мерак към бившия защитник на Рад Милан Митрович, но той предпочете офертата на турския Мерсин. След това и напусналият Войводина (Нови Сад) Даниел Мойсов отряза столичани.
В момента доста чужди агенти предлагат свои клиенти на Илиан Илиев, но треньорът все още не се е спрял на конкретно име, което да привлече.
В Левски обмислят да помолят властите да ускорят процесите по издаване на необходимите разрешителни за събарянето на стадион “Георги Аспарухов”. От клуба все още не притежават всички нужни документи и затова взривяването на съоръжението може да бъде отложено с няколко дни. Изпълнителният директор Иво Тонев заяви, че ако всичко върви по план, срутването на сектор „А” трябва да стане на 25 януари.
„Киево праща оферта за Христо Попадиин”, съобщава още вестник „Тема спорт”. Ръководството на Киево ще направи официална оферта към Левски за привличането на юношата Христо Попадиин. Както е известно, роденият през януари 1994 година защитник замина на тестове в отбора от Серия „А” в началото на седмицата.От ръководството на Киево държаха да го пробват, а след видяното от българския бранител са взели решение да направят официално запитване до „сините” за правата на играча. Христо Попадиин е роден на 6 януари 1994 година. Той все още не е направил дебют в официален мач за Левски. Десният бранител е оставил добри отзиви с изявите си в тренировките на дублиращия състав под ръководството на Лоренцо д’Анна. Бившият капитан на Киево най-много се впечатлил от тактическата грамотност на Попадиин, което обикновено е най-големият проблем на младите чужденци в Италия. Точно затова Д’Анна е заявил, че го иска в състава си.
Очаква се всеки момент италианците да изпратят оферта с предложение за взимането на Попадиин под наем до края на сезона, с опция за неговото закупуване през лятото.
Интересен факт е, че Тонев беше против пускането на проби на Попадиин и бе готов веднага да го преотстъпи на втородивизионния Пирин (Разлог).