Мъри и Ботев почнаха с трудно 4:2 срещу аматьори

Фото: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

Елитният Ботев (Пловдив) започна трудно контролите си от зимната си подготовка, след като днес едвам се наложи над аматьорския Свиленград с 3:2 Срещата се игра на базата в гръцкия град Александруполис, където “канарите” са на лагер, като на нея присъстава и 300 фенове на пловдивчани,novsport.com

Това на практика бе и дебютът на Станимир Стоилов начело на Ботев, след като той пое тима преди Нова година и реванша със Славия за купата. Тогава “канарите” бяха водени от Коце Видолов и в крайна сметка отпаднаха от надпреварата.

Символичните гости от Свиленград изненадващо откриха резултата още в 8-та минута, когато Хаджифейзула намери Аян Садъков в наказателното поле, синът на легендарния футболист на Локо (Пловдив) шутира и след рикошет в бранител на “канарите” кълбото влетя в мрежата им.
Като цяло обаче, пловдивчани установиха бързо контрол над мача и само 120 секунди по-късно стигнаха до изравняване. Тогава пред вратата на Свиленград се заформи меле, в което най-съобразителен бе Петър Атанасов, който отблизо бе точен за 1:1.
След попадението Ботев продължи да натиска и в 22-ата минута Павлов шутира опасно, ала над вратата.
Така се стигна до 23-ата минута, когато “жълто-черните” стигнаха до пълен обрат след Хубаво двойно подаване между Вандер и Артур, което завършва със страхотен пас на бранителя за Павлов, който отблизо не сбърка, давайки аванс на “канарите”.
През втората част Станимир Стоилов пусна изцяло нов състав на терена и в 59-ата минута символичните гости изравниха, след като Петьо Димитров засече с глава центриране отляво.
След гола Ботев натисна, но удари на Неделев и Дяков бяха спасени от вратаря на аматьорите Грабчев.. В 68-ата минута пък, Паласуелос засече с глава центриране от корнер, ала защитник на символичните гости изчисти от голлинията.
В последните 15 минути натискът на пловдивчани стана много силен. В 77-ата те направиха и голям троен пропуск. Дяков изведе Костов в наказателното поле, нападателят шутира в тялото на вратаря, топката се насочи към Бамого, чиито удар бе блокиран от защитник, а след това друг бранител отклони в корнер шута на Тодор Неделев. След ъгловия удар възможност да се разпише и Рубен Паласуелос, който овладя топката, но отново ударът му срещна тялото на играч на Свиленград.
Така дойде 82-ата минута, когато Рахов отново даде аванс на Ботев, засичайки с глава центриране от ъглов удар.
Крайното 4:2 пък оформи Дяков. Тогава той бе намерен с дълъг пас на левия фланг, премина покрай бранител и с левия крак отново направи безпомощен Грабчев.
Титулярен състав на Ботев: Адам Стаховяк; Стефан Станчев, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Артур Енрике; Борис Галчев, Томаш Иршак, Николай Павлов; Петър Атанасов, Вандер Виейра, Иван Цветков.

Ботев второ полувреме: Андонов; Христов, Караславов, Рахов, Марин; Паласуелос, Огнянов, Костов; Дяков, Неделев, Бамого.


 1′ Начало на мача

4′ Двубоя за “канарите” пропускат Ернестас Шеткус, Христо Иванов и Веселин Минев

5′ Пловдивчани бяха на два пъти близо до гола, ала изстрели на Цветков и Галчев бяха блокирани

7′ Около 300 фенове на Ботев наблюдават на живо срещата

 8′ Гол за Свиленград! Ридван Хаджифейзула намери Аян Садъков – Младши, който стреля и след рикошет в крак на защитник топката влезе в мрежата на Ботев

10′ Гол за Ботев! Петър Атанасов изравнява резултата с удар отблизо, след разбъркване пред вратата на Свиленград

14′ Хубаво центриране на Галчев от фаул за Грънчаров, но бранителят е изпреварен в последния момент от стража на Свиленград

22′ Опасен удар на Павлов от дистанция, който минава малко над напречната греда

23′ Хубаво двойно подаване между Вандер и Артур, което завършва със страхотен пас на бранителя за Павлов, който отблизо не сбърка, давайки аванс на “канарите”

45′ Край на полувремето. Ботев (Пловдив) води с 2:1 на Свиленград в първата си зимна контрола

46′ Начало на второто полувреме

52′ За втората част “канарите” са в състав: Андонов; Христов, Караславов, Рахов, Марин; Паласуелос, Огнянов, Костов; Дяков, Неделев, Бамого

59′ Гол за Свиленград! Петьо Димитров възстановява статуквото, засичайки с глава центриране отляво

64′ Далечен шут на Неделев, Грабчев лови след рикошет в тялото на бранител

66′ Удар по земя на Дяков, който отново не затрудни стража на Свиленград

68′ Паласуелос засече с глава центриране от корнер, ала защитник на символичните гости изчисти от голлинията

  74′ Опасен удар на Бамого от дистанция, но кълбото преминава покрай вратата

77′ Страхотни карамболи в пеналта на пловдивчани. Дяков изведе Костов в наказателното поле, нападателят шутира в тялото на вратаря, топката се насочи към Бамого, чиито удар бе блокиран от защитник, а след това друг бранител отклони в корнер шута на Тодор Неделев. След ъгловия удар възможност да се разпише и Рубен Паласуелос, който овладя топката, но отново ударът му срещна тялото на играч на Свиленград

82′ Гол за Ботев! Рахов засече с глава центриране от ъглов удар, давайки отново аванс на своите – 3:2

87′ Гол за Ботев! Костов намери с дълъг пас Дяков на левия фланг, той нахлу в наказателното поле, финтира защитник и с левия крак изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на Свиленград

90′ Край на мача, Ботев (Пловдив) спечели първата си зимна контрола срещу аматьорския Свиленград с 4:2