Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

„Слабаци спряха ЦСКА в Турция”, съобщава във водещия си материал вестник „7 дни спорт”. Слабак от Швейцария спря ЦСКА в първата контрола на „червените” в Турция. ЦСКА стигна само до 1:1 срещу Сервет, а в края на мача можеше и да загуби, но гредата ги спаси. Тимът от Женева, който е на последно място в местното първенство, поведе с гол от съмнителна дузпа в 35-ата минута. Платини изравни в 45-ата след добър пас на Камбуров отдясно. Треньорът Миодраг Йешич пусна различни състави в двете полувремена, но добрите положения за ЦСКА бяха малко. Всички нови футболисти взеха участие в контролата, а след края Йешич заяви, че чака още един играч по време на лагера в Турция,focus-sport
„Станимир Стоилов тръгна с трудно 4:2 над аматьори”, пише още изданието. Станимир Стоилов започна с победа своя престой начело на Ботев (Пловдив). Неговите възпитаници надиграха с 4:2 аматьорския Свиленград в контрола, която се игра в Александруполис, Гърция. Малко изненадващо играчите на Ботев (Пд) се оказаха догонващи в резултата още в 8-ата минута. Само две минути по-късно обаче Петър Атанасов възстанови равенството. В 23-ата минута новото попълнение на „жълто-черните” Николай Павлов изведе своя тим напред в резултата, но в 59-ата минута Свиленград изравни резултата. В самия край на мача Рахов и Дяков все пак успяха да донесат победата на Ботев в контролата.
„Радуканов се диви на БАТЕ: Те са пример за подражание”, съобщава още вестник „7 дни спорт”. Завърналият се наскоро в ЦСКА Милен Радуканов се присъедини към БАТЕ Борисов в Анталия. Видинчанинът ще изкара стаж в беларуския тим, за да се запознае с работата на треньора Виктор Гончаренко. Милен Радуканов бе посрещнат от БАТЕ в един от най-луксозните хотели в Белек „Корнелия де лукс”. Радуканов ще остане при тима десетина дни и ще наблюдава всяка тренировка на БАТЕ. Младият специалист бе представен и на официалния сайт на БАТЕ Борисов. От тима са представили Радуканов с негова визитка, в която се споменават успехите му начело на ЦСКА. „Много наши треньори отиват на стаж в Барселона или Байерн. Според мен Беларус е много по-близо като ниво на футбола до България, отколкото са Испания или Германия. Впечатлен съм от проекта БАТЕ Борисов. През последните няколко години отборът постоянно играе в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Съставът е изграден само от местни футболисти, има само един чужденец. Това е пример за подражание, тъй като в по-силните български отбори има между осем и десет чужденци”, коментира Радуканов пред сайта на БАТЕ Борисов.
„Шок: Селтик иска отритнат от Левски”, съобщава вестник „Меридиан мач”. Левски може да осъществи най-шокиращия трансфер през зимната пауза. Според информации в Шотландия колосът Селтик иска да привлече отритнатия от „Герена” Ивайло Василев. Стражът не попада в плановете на Илиан Илиев, но е гласен за заместник на върнатия в Нант трети вратар на „детелините” Любош Каменар.
„ЦСКА на турне в САЩ”, съобщава още изданието. След едногодишни преговори ръководството на ЦСКА най-сетне договори първото в своята история турне в САЩ. Всички детайли по визитата на „червените” в Чикаго вече са уточнени. Рекордьорът по титли ще гостува на местния Чикаго Файър, където преди години игра легендата Христо Стоичков. В САЩ ЦСКА ще изиграе поне три приятелски срещи, а най-хубавата новина за „червените” ръководители е, че в клубната каса ще влезе и сериозен процент от постъпленията от реклами и продажба на билети, така че сумата може да надхвърли един милион долара. Както е известно, в Чикаго е една от най-големите български общности зад граница, а там се намира и един от най-сериозните фен-клубове на тима. В Чикаго живее и върти собствен бизнес едно от най-големите имена в историята на ЦСКА -Цветан Йончев.
„Пак здраво тичане и нов защитник в Агиа Напа за Левски”, пише още вестник „7 дни спорт”. Играчите на Левски подновиха тренировки вчера. След ден почивка Илиан Илиев изпоти футболистите си до крайност. Първото занимание за деня започна с упражнения за баланс, последвани от изключително тежко тичане, което изцеди силите на играчите. Следобед треньорите заложиха на изцяло тактическо занимание. След почивния ден Илиан Илиев измести за по-ранни часове заниманията, като вместо от 10:30 и 18:30 часа те се проведоха от 9:30 и 15:30 часа. За щастие на спортно-техническия щаб, сериозни проблеми в тима няма. На първата тренировка наравно с всички се подготвяше Кристовао Рамос, но след това не участва в тренировките с топка, а въртеше сам обиколки.
От вчера към лагера на тима се присъедини още един бранител. Това е десният защитник Христо Попадиин, който изкара проби в Киево. Играчът чака развръзка по своя трансфер, но засега ще се готви с Левски. Ако остане на „Герена”, през пролетта той ще бъде първа опция на Дъстли Мюлдер. Холандецът е чакан в Агиа Напа днес, след като получи допълнителна почивка и се прибра до София.
„Димитър Рангелов наби репортер”, съобщава вестник „Тема спорт”. Димитър Рангелов продължава да се забърква в скандали в Швейцария. Този път нападателят на Люцерн е “атакувал физически” репортер на швейцарския в. “Блик”. “Очевидно ядосан от критиките към представянето му, Рангелов удари редактор на вестника”, пише изданието. Постъпката на българина ще има сериозни последствия за него, добавя “Блик”. Люцерн ще вземе решение по инцидента в началото на идната седмица. Вестник “Блик” е особено критично настроен към българския нападател, който направи слаб есенен полусезон. Изданието му лепна прякора „Убиец на шансове” и го използва всеки път при споменаването му. Само преди няколко дни Рангелов отказа да се върне в Славия, като реши да се бори за мястото си в Люцерн. Този месец той вече вкара два гола – при 6:2 над Вил и 2:3 от Грасхопърс. Предстоят контроли с ЧФР Клуж и Динамо (Киев).
„Треньорът на ЦСКА: Не чакайте много нови футболисти”, пише още изданието. Миодраг Йешич сподели впечатленията си от първата контрола на ЦСКА. „Армейците” завършиха 1:1 с швейцарския Сервет. “Имаше доста натоварване за играчите преди тази контрола. Първото полувреме беше доста добро като за първи мач. Като цяло съм доволен от момчетата. Видях интересни неща. Всичко е добре за момента. Терените са отлични. Имаме три контроли сега (б.а. – остават още две) и четири по време на втория ни лагер, който също ще проведем тук. Има достатъчно мачове go началото на първенството. Разполагам с доста футболисти. Имам работа с тях. Ще намалим бройката на играчите за втория лагер. Не чакайте още много нови футболисти. Вече казах, че ще правя вътрешна селекция”, каза новият старши треньор на ЦСКА Миодраг Йешич, който се завърна начело на отбора след близо 7-годишно прекъсване.
Днес ще стане ясно дали Костадин Стоянов ще бъде използван в следващата проверка. Той вече е напълно готов за игра, но от треньорския щаб на „червените” на този етап не искат да рискуват с включването му.
„Отложиха идването на Мариян Живкович с една седмица”, съобщава още вестник „Тема спорт”. Мариян Живкович не пристигна в София вчера, въпреки че това трябваше да се случи по план. Неговото идване е било отложено в последния момент. Бившият играч на Литекс се очаква да пристигне най-късно идната неделя. “Тема Спорт” вече съобщи, че той е гласен за координатор на школата на ЦСКА. Живкович отдавна е предал програмата си за работа в писмен вид на ръководството на ЦСКА. Той дълго време е бил директор на ДЮШ в Пирот и минава за много добър специалист в методиката на работа с подрастващите. Спас Джевизов ще запази поста си, но начинът на работа в школата ще бъде коренно променен.