Стефан Орманджиев: Имиджът на ЦСКА е сринат и у нас, и в Европа

Стефан Орманджиев, снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

Имиджът на ЦСКА е сринат и у нас, и в Европа. Това е така заради всяка една пакост, която беше извършена, всяка една грешна стъпка носи грешен резултат.

Това заяви бившият спортно-технически директор на ЦСКА Стефан Орманджиев по повод управлението на “Титан”. Той беше силният човек на “Армията” по времето на Васил Божков.
“Обикновените хора, всички специалисти виждат, че имиджът на ЦСКА е разрушен. Такова е мнението на всеки, който не е обвързан с клуба, а гледа отстрани.
Когато работиш в ЦСКА, трябва много ясно да осъзнаеш какви отговорности носиш. Отначало е много хубаво – идват журналисти, камери те снимат. Весело е, малко като холивудска звезда си. След това идва истинат,SPORTNI.BG
Когато нямаш резултати, освен красивата игра, а след това и футболният бизнес, когато това нещо не се случи, ти просто си си хвърлил парите на вятъра. Само за едно появяване по телевизията мисля, че е доста сериозна авантюра”, заяви Орманджиев пред “Би Ти Ви”.
Той призна, че преди три години е получил предложение да се завърне в отбора, но не го е направил. Сега е доволен, че има имена като Паро Никодимов, Майкъла и Димитър Пенев, но препоръча на собственици да “научат футбола”.
“Големият проблем в ЦСКА е този начин на ръководене. Всеки, който става собственик на клуб, трябва да бъде наясно с материята във футбола. Може би трябва да се разходят до НСА, там има катедра “Футбол”.
Трябва прочетеш малко учебници и чак тогава да претендираш да управляваш такъв процес. Трябва да познаваш наредбите, правилниците. В ЦСКА има много хубави имена – Димитър Пенев, Паро Никодимов, Георги Илиев – Майкъла… Липсва обаче координация.
Доста лъжливи хора има, които обграждат един собственик и го заблуждават. Когато няма титли, значи нещо в самото управление е сбъркано. Основният проблем е, че обещанията се разминават с реалността.
Това е и причината да откажа да се върна в клуба, когато ме поканиха преди 3 години. От един разговор разбрах, че това, което искам, няма да бъде изпълнено”, сподели още бившият рефер.