Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„3-ма ранени в бой на “сини” и “червени”, съобщава във водещия си материал вестник „Меридиан мач”.
Привърженици на ЦСКА и Левски спретнаха кърваво меле в Борисовата градина. В резултат на въргала трима от тях бяха приети в болница. Със сигурност единият от пострадалите е бил наръган с нож. Ранените са настанени в „Пирогов” и ИСУЛ. В сбиването преди баскетболния мач ЦСКА -Левски са участвали над 300 ултраси, като това е най-големият организиран бой в България въобще. Двете групи са били предварително готови за сбиването, като страните са използвали самоделни бомби и хладно оръжие. Положението излиза извън контрол само за няколко минути, като бързата намеса на полицията е спомогнала да се избегне нещо фатално. Органите на реда са разпръснали двете групи. Спречквания е имало и на пазара за ски пред стадион „Васил Левски”.
По информация на независими източници срещата на ултрасите е била в 14,00 часа пред стадион „Българска армия”. Много от ултрасите се бяха събрали, за да присъстват на демонстративния баскетболен мач между най-големите звезди на ЦСКА и Левски от близкото минало, с който бе открита обновената спортна зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска армия”. След неприятната случка с наръгването всички запалянковци на „сините” се оттеглиха и нито един от тях не бе в залата.
Първите индикации за възможни инциденти дойдоха, когато запалянковци на „червените” метнаха няколко бомбички. Според слуховете те са били хвърлени по появили се в района ултраси на Левски. На мястото веднага пристигнаха три патрулки.
Пресслужбата на МВР внесе яснота около боя между фенове на ЦСКА и Левски, станал в Борисовата градина. „Около 15,30 часа възникнал масов бой между привърженици на футболните отбори ЦСКА и Левски. По първоначални данни в мелето са участвали около 300 запалянковци, снабдени с палки и бомбички. Благодарение на бързата и адекватна намеса на органите на реда ръкопашният бой продължил едва няколко минути. Трима запалянковци са пострадали, а други двама са арестувани. Агитките са разпръснати и работата по пълното изясняване на причините за инцидента продължава.”
Комисар Антон Златанов: Ако не беше полицията, щеше да стане страшно
„Ако не се беше намесила полицията по време на битката между феновете на ЦСКА и Левски, щеше да стане наистина страшно”. Това заяви пред „Меридиан Мач” комисар Антон Златанов, който оглавява сектора на МВР за Борба с футболното хулиганство.
“Това, че боят е бил организиран предварително, е само догадка. Аз мога да ви кажа, че благодарение на служителите на полицията, които са били по-рано в Борисовата градина, не се е стигнало до по-сериозни инциденти”, продължи Златанов. „Тук говорим за много сериозно меле. Участвали са над 200 човека – по 100 в двете групи. Доколкото знам, пострадали са трима фенове, които вече са настанени в болница. Повече информация за здравословното им състояние не мога да дам”, завърши комисарят.
Гугутката: Не съм излизал от нас, не знам какво е станало
Шефът на НКП Левски Владимир Владимиров обяви пред „Меридиан Мач”, че няма представа какво се е случило в боя в Борисовата градина.
„Гледах мач у нас и не съм излизал изобщо. Не знам какво се е случило. Знаете, че все още има разследване срещу мен заради онзи пътен инцидент преди време. Затова и да е имало нещо, момчетата няма да ми кажат по телефона. Всеки ми обявява, че или не е присъствал, или не е участвал в това. На този етап нямам информация”, обяви Владимиров.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Заплашват: Ще взривим Армията!
300 привърженици на ЦСКА и Левски обляха в кръв откриването на реновираната баскетболна зала “Румен Пейчев” на стадион “Българска армия”. Един фен на Левски бе наръган със ски щека, други двама бяха откарани в “Пирогов” с рани по главите. Мелето предшестваше срещата между баскетболните ветерани на двата софийски гранда, с която трябваше да бъде прерязана лентата на спортната зала.
Според разкритие на привърженици на ЦСКА, задържани в Първо районно, боят започнал заради синя закана:
– Заплашиха, че ще дойдат да взривят новата баскетболна зала. Някъде към 16 часа фенове на Левски дойдоха и започнаха да хвърлят бомбички по стадиона. Така тръгна боят, в който се млатихме с железа, факли, камъни, кой каквото намери. Боят продължи и извън Борисовата градина по близките улици”.
“Полицията предотврати още по-големи ексцесии”, похвалиха се със закъснение от МВР.
Томба ще става посланик на Банско
Легендата Алберто Томба ще рекламира Банско по света. Италианецът изнесе открит урок на деца в пиринския курорт по случай световния Ден на снега.
– Едва ли има по-добро лице от Томба, което да стане посланик на Банско по пътя към развитието на курорта – заяви кметът на града Георги Икономов.
Томба обяви, че може да стане посланик на Банско, но при условие че курортът продължи да се развива.
– Не е нормално хората да чакат толкова за лифт. Вие имате всички дадености да сте на най-челните места при ски курортите в света. Никъде ските не пречат на екологията, а напротив – коментира Томба.
Ченгета пазят трите жертви в “Пирогов”
След боя в Борисовата градина ранените фенове бяха откарани в столичните болници “Пирогов” и ИСУЛ. “7 дни спорт” се опита да разбере повече подробности за състоянието на ранените, но полицията не допусна нашия екип. Причината е, че информацията за състоянието на ранените е конфиденциална, а пресцентърът на МВР ще разпространи повече подробности.
“При нас няма наръган фен. Ако има такъв, то сигурно е бил откаран в ИСУЛ. При нас има двама с травми по главата, като единият от тях има и по тялото. Правят им се изследвания. За единия има съмнения, че е с комоцио и трябва да остане под наблюдение в болницата. Състоянието и на двамата обаче не е тежко”, заяви за “7 дни спорт” пиарът на Пирогов, От ИСУЛ отказаха всякаква информация, като любезно помолиха да ги потърсим в понеделник по обяд, когато ще могат да дадат повече подробности.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Отлагат взрива на “Герена”?
Ръководството на Левски най-вероятно ще отложи взривяването на сектор А на стадион „Георги Аспарухов”. Мащабната реконструкция на съоръжението трябваше да стартира на 25 януари със събарянето на централната трибуна. Това обяви изпълнителният директор на клуба Иво Тонев. По всичко личи обаче, че сините няма да успеят да извадят необходимите им разрешения до тази дата. От клуба пазят пълно мълчание по случая, като дори отказват да коментират имат ли сключен договор с фирма, която да взриви трибуната, както и с такава, която да строи новата модерна арена.
Треньорът на сините Илиан Илиев ще трябва да прави състава си за пролетния полусезон без Кевин Бру. 24-годишният халф бе под №1 в плановете за селекция на специалиста. Втородивизионният френски Истър е пожелал за Бру трансферна сума от около 1 милион евро, за да го пусне на „Герена”.
Джакпотът минава 3,1 млн. лв.
Джакпотът във второ теглене на играта 6 от 49 от Българския спортен тотализатор оцеля и през изминалата седмица. Нито един от хилядите търсещи бързото и лесно забогатяване не успя да познае и шестте числа от шестия тираж. По този начин сумата от 3 378 000 лева, която се бе събрала до неделя, ще продължи да расте. Очаква се тя да задмине 3,6 милиона, колкото е джакпот №10 в историята на тотализатора.
Тотнъм спря Юнайтед
Защитникът на Тотнъм Стивън Коулкър във въздушен двубой с Неманя
Видич по време на мача на “Уайт Харт Лейн”. Шпорите измъкнаха 1:1 с гол в 93-ата минута на Демпси