Левски хареса трима в Кипър, спира се на един

Илиан Илиев, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Скаутското звено и старши треньорът на Левски Илиан Илиев се спряха на три имена за довършване на селекцията. Наставникът иска още само един халф и приключва търсенето на нови,SPORTNI.BG

И тримата набелязани са от кипърския шампионат. Според вестник “Труд”, става въпрос за Рашид Хамдани и Иван Парлов от Аполон Лимасол, както и кипърския национал Венсан Лабан от Анортозис.
Изданието твърди, че първият е основната трансферна цел на “сините”. Хамдани беше искан и миналата зима от тогавашния наставник Николай Костов.
Тогава обаче от Аполон Лимасол му поставиха цена от близо 1 млн. евро. Това набързо отказа родния гранд от преговорите за него.
Сега обаче ситуацията е доста по-различна. Хамдани има само още шест месеца от договора си. Ако искат да вземат някакви пари за него, от Аполон трябва да продават сега на всяка цена и едва ли могат да претендират за повече от 100-200 хил. евро.
Левски изкушава мароканеца с френски паспорт и с доста висока заплата. “Сините” са готови да му плащат по 15 хил. евро на месец.
Ако все пак трансферът на Хамдани не се осъществи, остават другите два варианта. Привличането и на Паров, и на Лабан обаче ще е доста по-трудно.
Изявите и на тримата бяха следени на живо от наставника Илиан Илиев и помощниците му Христо Йовов и Николай Митов през уикенда. Те са останали доста впечатлени от видяното.
До варианта “халфове от Кипър” се стигна, след като беше пропусната възможността за ангажирането на французина Кевин Бру.
Ръководството се беше договорило с халфа, но от клуба му Истр поставиха прекалено висока цена – 1 млн. евро и това отказа “сините” от преговори.
Освен с търсене на нови попълнения, Илиан Илиев е ангажиран сериозно и с тренировъчния процес. Той води по две занимания на ден.
Добрата новина за него след последната тренировка е, че всички контузени бяха вдигнати на крака. Единствен в лазарета остана младият Антонио Вутов. Той има болки в коляното, но надеждите на Илиев са, че ще е на линия за следващите тренировки.