Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Мъри изгони половин отбор Испанец, литовец и трима българи вече не са част от Ботев (Пд), пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Новият треньор на Ботев (Пд) Станимир Стоилов удържа на думата си, че клубът не е пансион за почивка. След вчерашната тренировка той изгони петима играчи, част от които бяха титуляри през есента. Най-изненадваща бе раздялата с испанския халф Рубен Паласуелос, който е сред най-скъпоплатените играчи на клуба.
Другите изгонени са литовският вратар Ернестас Шеткус, колегата му Христо Иванов, Петър Атанасов и Стефан Станчев. „Решението съм го взел още докато гледах мачовете на тима.Тези играчи не могат да вдигнат нивото на Ботев”, коментира Стоилов.
Йешич вдигна мерника на Присо Сърбинът привикал камерунеца на разговор след първата контрола, продължава на втора страница футболният ежедневник. Футболистът, който пръв си навлече гнева на Миодраг Йешич в ЦСКА, е камерунецът Нджонго Присо. Крилото игра доста слабо в контролата със Сервет и след нея сърбинът е имал дълъг разговор с него. Присо е бил предупреден официално, че ако не се стегне и не започне да показва всичко най-
добро от себе си в тренировките, може дори да бъде изгонен.
Според Миодраг Йешич причината камерунецът да се представя толкова слабо е, че той в момента няма никаква конкуренция за десния фланг на атаката на ЦСКА. За този пост чака и аржентинецът Себастиян Скиорили, който обаче е извън всякаква форма и едва ли може да бъде пуснат като титуляр.
При заминаването на ЦСКА за Турция Йешич каза, че със сигурност бройката на играчите ще бъде редуцирана. Сърбинът заяви това и след мача със Сервет, когато бе видимо недоволен от изявите на някои от футболистите. В момента в Алания се готвят 26 „червени” играчи, сред които четирима юноши. Очакванията са до началото на пролетния по-лусезон от тима да бъдат освободени поне двама. Единият по всяка вероятност ще е Илиас Кириакидис, докато другият все още се търси.
Шефът на „София-Запад”: Няма да им отмъщаваме! Шефът на популярната фен фракция на Левски „София-Запад” обяви, че привържениците няма да търсят отмъщение за кървавата баня в Борисовата градина в неделя. Както е известно, тогава около 300 фенове на ЦСКА и „сините” се биха жестоко, а трима пострадаха тежко. „Едно от момчетата е с потрошени ребра. В много тежко състояние е, а лечението му ще струва доста пари.
Аз не бях на мястото на събитието. Нашите решиха да отидат да гледат мача. Бяха ми казали още преди седмица, че ще бъдат там. Бяха се събрали доста от малките 15,16,17-годишни. Докато вървели към залата, били нападнати от феновете на ЦСКА, които са били в пъти повече. Няма други сериозно пострадали от нашите. Нямаме намерение да отвръщаме на удара. Не ни се занимава с тях”, обяви Калчев.
Той добави, че не става въпрос за организиран бой. „Аз питам обаче къде е полицията в случая? Защо се разкарват двама полицаи из Борисовата градина, при положение че там ще има мач Левски – ЦСКА, пък бил той и баскетболен, между ветерани? На футболните срещи идват 1800 полицаи, а тук какво стана? Борисовата градина не е собственост на ЦСКА и ще продължим да ходим там”, добави още Калчев.

Мъри изгони петима, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Станимир Стоилов изгони петима футболисти от Ботев Пд. Това са вратарите Ернестас Шеткус и Христо Иванов и полевите футболисти Стефан Станчев, Рубен Паласуелос и Петър Атанасов.След тренировката в понеделник Станимир Стоилов лично съобщи на споменатите играчи, че няма да разчита на тях през пролетния полу-сезон. Петимата няма да пътуват с жълто-черните за лагера в Кипър. Христо Иванов и Рубен Паласуелос бяха твърди титуляри, докато Фе-рарио Спасов бе треньор на Ботев, и раздялата с тях изглежда неочаквана. За другите трима отдавна се коментираше, че времето им на стадион „Христо Ботев” в Пловдив е изтекло. Все още се уточнява как точно Ботев ще се раздели с петимата. След раздялата с тези играчи се очаква до старта на втория лагер на тима да се появят нови футболисти на Колежа.
“А” група се върна в TV 7 „Футбол Про Медиа” обяви подписването на нов договор за телевизионните права. От вчера футболното първенство се завръща по TV 7. Именно тази телевизия излъчваше мачовете от “А” група през миналия сезон. Частната телевизия придобива първи, втори и четвърти избор за срещите от футболното първенство. Третият остава за БНТ. Така мачовете ще се излъчват по TV 7, ВВТ и БНТ 1.
“Още с учредяването си „Футбол Про Медиа” обеща на професионалните клубове няколко важни неща и стъпка по стъпка ги изпълнява. Компанията осигурява договорените с БФС и ръководствата на отборите от „А” група финансови средства, сложи край на „затъмнението” на мачовете от първите десет есенни кръга и търси начини все повече срещи от шампионата да се излъчват на живо. Убедени сме, че медийните ни партньори от „ТВ 7″, БНТ и Дарик радио ще допринесат значително за реализацията на още едно амбициозно наше обещание – да повишим качеството на продукта „българско футболно първенство”, който има уникален потенциал за развитие заради своята безспорна популярност и водещо място в спортния живот у нас”, пише в декларацията на „Футбол Про Медиа”.
Вили Вуцов:Разбрах се с Янчев да остане 6 месеца Треньорът на Славия Велислав Вуцов сподели подробности около трансфера на Тодор Янчев. Наставникът обяви, че ветеранът ще остане на Овча купел следващите 6 месеца.
– Разбрахме се с Тошко Янчев. Той е много опитен играч и има с какво да помогне на отбора. Освен него взехме и друг играч с много двубои зад гърба си – Тодор Колев. Целта, която преследваме с тези трансфери, е първо да се вкара опит в отбора, респект и контрол над съблекалнята и отбора. От друга страна с тези трансфери ще се засили конкуренцията. С Тошко Янчев се разбрахме да остане в Славия до края на сезона. Той идва от ЦСКА със свободен трансфер, няма да плащаме за него. Ако и двете страни сме доволни след 6 месеца – ние от него и той от нас, тогава ще му предложим удължаване на договора – сподели Вили Вуцов.