Локо Пловдив тръгна с късметлийски успех

Локомотив Пловдив, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Локомотив Пловдив постигна минимална победа с 1:0 над Калиакра в първата си контрола през подготвителния сезон. Срещата се игра на стадиона на “Гранд хотел Варна”. Единственото попадение в мача падна в 89-ата минута след автогол на вратаря Димитър Илиев,SPORTNI.BG

През първата част играчите на Локомотив Пловдив бяха по-активният отбор, но трудно създаваха сигурни голови положения.
В 17-ата минута символичните домакини от Пловдив можеха да открият резултата, след като Арестид Бахин стреля много опасно с глава, но вратарят на Калиакра спаси удара му. В ответната атака Калиакра имаше възможност да поведе в резултата, но Джунейд Яшар стреля в аут от десетина метра по диагонал от дясно.

В 33-ата минута реферът на двубоя не зачете гол на Арестид Бахин заради засада.

В 41-та минута отново Джунейт Яшар бе изведен в чиста позиция срещу вратаря на “черно-белите” Йордан Господинов, но стражът на пловдивчани успя да парира удара на играча на Калиакра.

През първото полувреме Александър Събев от Калиакра и Костадин Марков от Локомотив получиха жълти картони за груби нарушения.

След почивката в 59-ата минута съдията отново не зачете попадение на Джефри Ешън за пловдивчани заради нарушение на негов съотборник в атака. В 75-ата минута Четин Садула стреля можеше да отбележи гол за Локомотив, но след удара му топката попадна право в ръцете на вратаря.

Победното попадение падна минута преди края, след като Христо Стамов опита лек удар почти от аут линията, а вратарят Димитър Илиев с неумела намеса си вкара топката в собствената мрежа.

През второто полувреме жълти картони получиха Дарин Андонов от Калиакра и Христо Стамов.