Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Новият в ЦСКА се потроши, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
ЦСКА изпусна азери в мач с шест гола и три дузпи в Турция. Тимът на Миодраг Иешич направи 3:3 със Симург във втората си контрола от лагера. Лошата новина за червените е контузията на един от новите футболисти в отбора. Гласеният за титуляр бразилец Марсиньо счупи ключица и приключи мача в местна болница само след десет минути на терена. В мача срещу Симург Мартин Камбуров вкара първия си гол за ЦСКА, Лукас Саша и Сержиньо от дузпа добавиха по още едно попадение. Азерите успяха да стигнат до равенството 3:3 в последната минута на мача, пак от дузпа. След края на мача треньорът Миодраг Иешич похвали най-вече двамата в атака -Камбуров и Платини.
Жега и дъжд в Пампорово
Топло време и дъжд притесняват организаторите на Европейската купа по ски в Пампорово. Днес и утре на пистата „Снежанка 2-Студенец” в родопския курорт ще има два гигантски слалома за жени.
-Три пъти чистихме пистата от 25 см сняг, а сега е 12 градуса над нулата. Въпреки това ще се справим – заяви директорът на състезанието Валентин Стефанов.
Изпробват алжирец и естонец срещу Пацо Брадъра
Берое ще изпробва двама чужденци в контролата срещу лидера в Югоизточна “В” група Ботев Гълъбово, където шеф е скандалният Пацо от ВИП Брадър. Проверката е първа и за двата отбора и ще се играе утре от 14:30 часа на изкуственото игрище до градския стадион в Стара Загора.
Срещу Ботев ще бъдат изпробвани в игрова обстановка естонският халф Сандер Пури и офанзивният полузащитник от Алжир – Амир Саюд, който също ще има възможност да покаже качествата си пред треньора Петър Хубчев. Дошлите на проби Атанас Зехиров и Симеон Мечев също ще играят в проверката, както и вече подписалите договори с клуба защитник Борислав Стойчев, румънският десен бранител Валентин Крету и нападателите Дончо Атанасов и Венцислав Христов.

На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Дaгeстински боец ще командва в Черноморец
Мажоритарният собственик на „Петрол холдинг” Кирсан Илюмжинов си назначи съветник по спортните въпроси в България. Това е дагестанският супершампион по самбо и ММА Магомедхан Аманулаевич Гамзатханов, по-известен с прозвището си Волк Хан. Той ще се грижи за спортната дейност, която развива петролната компания у нас. Това означава, че Илюмжинов няма намерение да изоставя Черноморец.
Сексафера остави без треньор Олимпиакос
Според неофициални информации треньорът на Олимпиакос Леонардо Жардим е бил уволнен в края на миналата седмица заради сексафера. Португалецът имал връзка със съпругата на клубния президент Евангелос Маринакис – Анастасия. В класирането отборът води с аванс от 10 точки пред втория, а Жардим отказа коментар.
ЦСКА прави 3:3 в странен мач
ЦСКА направи 3:3 с азербайджанския Симург в контрола в Турция, която може да се определи като странна най-малкото заради трите дузпи, отсъдени от местната съдийска бригада. Една от тях бе в полза на „армейците”, а две -за съперника.
“Заради умора или липса на концентрация допуснахме грешки в края”, каза треньорът на „червените” Миодраг Йешич, чиито избраници водеха с 3:2 до 90-ата минута.
Първо попадение с екипа на ЦСКА отбеляза новото попълнение Мартин Камбуров. Тежка травма получи бразилецът Марсиньо. Той счупи ключица в 10-ата минута на срещата и ще бъде извън терена между 2 и 5 месеца.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
ЦСКА губи Mарсиньо за месец и половина
Бразилският халф на ЦСКА Марсиньо получи тежка травма във вчерашната контрола с азербайджанския Симург, завършила 3:3. В б-ата минута той падна лошо на рамото си и се наложи да бъде заменен. След направения му преглед се оказа, че е със счупена ключица. Марсиньо постъпи за лечение в клиниката “Аджъбадем” в Истанбул. Той ще отсъства от терените поне месец и половина. Това означава, че новото попълнение на ЦСКА пропуска старта на пролетния полусезон. Според прогнозите бразилецът би трябвало да е готов за игра между 10 и 25 март.
Червените направиха много силно първо полувреме в контролата с втория в Азербайджан, като с представянето си се отличиха Платини, Анисе и Бандаловски. През втората част реферът отсъди три дузпи – една за ЦСКА и две за азерите, чрез които бе оформен крайният резултат 3:3. Дебютния си гол за армейците отбеляза Камбуров. Разписаха се още Лукас Саша и Сержиньо.
Георги Димитров-Джеки: Чочев ме впечатли
“Тема Спорт” потърси Георги Димитров-Джеки и Драголюб Симонович за коментар на контролата със Симург. И двамата преди това бяха изгледали мача. “Рано е да се дават оценки. Каквото и да се каже сега, ще е прибързано. През първото полувреме ЦСКА тотално превъзхождаше, игра много дисциплинирано и агресивно и трябваше да води не с един, а поне с два гола. За мен обаче по-голям интерес представляваше второто полувреме, защото исках да видя младите ни футболисти. Определено Ивайло Чочев ме впечатли. Имам позитивни наблюдения над това момче и с представянето си той ги затвърди. Високият ръст и голямата крачка му помагат. В играта му има интелект, комбинативен е. Това момче трябва да бъде окуражено, защото разполага със сериозен потенциал. Хубавото е, че взе участие и в двете контроли до момента. Първата със Сервет не я гледах, но във втората той се отличаваше с присъствието си на терена”, коментира Джеки.
Дуци: Вижда се промяна в играта на отбора
Драголюб Симонович също изрази положителни впечатления от играта на ЦСКА във вчерашната контрола. “Знаете, че аз не съм по хвалбите, а по градивните критики. Колкото и да съм критичен обаче не мога да не отчета положителната промяна в играта на ЦСКА, която се изрази в по-трайния контрол над топката и по-голямата свобода, която получиха футболистите. Мисля, че Йешич остави всички да покажат това, което могат, за да си направи изводите. ЦСКА игра силно през първото полувреме. Анисе доказа, че е най-работоспособният вътрешен полузащитник в българското първенство. Трябва обаче да се зададе въпросът защо той не показваше най-доброто от себе си досега. През есенния полусезон той игра на не повече от 60-65 % от възможностите си. А защо се получи така, трябва да попитате вече бившия старши треньор. Нямам никакви съмнения, че двойката вътрешни халфове Анисе и Лукас Саша ще бъде моторът на ЦСКА през пролетта”, коментира Симонович.