Реал Мадрид отново ще иска Арсен Венгер

Арсен Венгер, снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Реал Мадрид, Флорентино Перес, е посочил Арсен Венгер като негова цел №1 за заместник на Жозе Моуриньо това лято, пише “Дейли Мирър”,SPORTNI.BG

До момента френският специалист два пъти е отхвърлял предложения от Перес да ръководи Реал, но в испанския гранд вярват, че имат много голям шанс да измъкнат Венгер от стадион “Емирейтс” този път.
Моуриньо почти със сигурност ще напусне “Сатнго Бернабеу” след края на сезона, след като лоши отношенията си с топ играчи на Реал като Икер Касияс и Серхио Рамос.

Освен това резултатите на Кралския куб този сезон не са никак добри, като “белите” вече сдадоха титлата си в Примера дивисион от миналата година на големия си съперник Барселона.

Сега Перес, който се надява да бъде преизбран за президент на клуба на изборите през лятото, заявил на екипа си, че иска да направи нова оферта на мениджъра на Арсенал.

Венгер има договор с “артилеристите” до лятото на 2014 г. и френският специалист винаги е бил категоричен, че ще уважи този факт.

Ръководството на Реал Мадрид обаче чувства, че Арсенал може да склони да се раздели с наставника си, с когото работи в последните 17 години.

Осемте години без спечелен трофей водят до напрежение в клуба и до вълнения среща привържениците, а тази година до момента “топчиите” не успяват да покрият и минималното изискване за класиране сред първите четири тима в Премиършип.

Френският Пари Сен Жермен също проявява интерес към Венгер, след като положението на настоящия стари треньор в клуба, Карло Анчелоти, е много несигурно.

Реал обаче ще е по-изкушаваща дестинация за 63-годишния французин, който получава по 7 млн. паунда на година в Арсенал – заплата, която Кралския клуб може да си позволи.

Ако Арсен Венгер напусне “Емирейтс”, наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп ще бъде на първо място в списъка с желани негови заместници в Арсенал.