Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„Съветникът на Батков: Левски няма да има нов стадион до 2 години”, съобщава от първата си страница вестник „7 дни спорт”.
Съветникът в Левски и легенда на отбора Иван Вуцов заяви, че новият стадион едва ли ще е готов до 2 години. Сивия кардинал на българския футбол е песимистично настроен за строежа на новия “Георги Аспарухов” и дори заяви, че на този етап няма смисъл от този стадион.
– Нямаме потребност от това, имаме си един от малкото лицензирани стадиони в България, скоро го реновирахме. Казаха, че ще е готов за 2 години, но не вярвам да стане за толкова, готов съм да се подпиша. Не ми се иска хората, дето не обичат отбора, да злорадстват след взрива: “Ние не успяхме да сринем Герена, но те успяха”. По вече изготвения проект – това е наистина много красиво съоръжение, но се искат и пари. Не само пари, а много пари – заяви Иван Вуцов вчера.
Ливърпул и Тотнъм се издъниха за купата
Голям срам браха отборите от Висшата лига срещу скромни тимове от долните дивизии в мачовете си от 4-ия кръг за Купата на Англия вчера. Ливърпул и Тотнъм отпаднаха от турнира. Шпорите загубиха от втородивизионния Лийдс с 1:2, а Ливърпул бе изхвърлен от Олдъм от 3-а дивизия с2:3.
Челси ще преиграва мача си срещу третодивизионния Брентфорд. Носителят на трофея за малко също да напусне надпреварата, след като 7 мин преди края губеше с 1:2. Фернандо Торес обаче изравни с техничен удар и мачът ще се преиграва на “Стамфорд Бридж”.
Ударът по Батков: Той изхаби Вили и Дембеле
Иван Вуцов нападна почти директно работодателя си Тодор Батков, упреквайки го за Вили Вуцов и Гара Дембеле. “Обиден съм само затова, защото Батков ми говореше два кръга преди края на първенството, че иска Вили. Неговият отбор Калиакра се бореше за “А” група и отиде на бараж с Миньор. Аз казвах, че е по-добре да минат тези мачове и тогава Вили да започне на чисто в Левски. Батков обаче ми звънеше и ме убеждаваше, че Вили трябва сега да поеме сините. Всичкото това бе неправилно подбран момент. Както казват хората обаче, този, който плаща, той поръчва музиката. Това бе нещастен момент за Велислав и го върна много назад. В последните две години Левски и ЦСКА продават, за да живеят. Мъчно ми е за това. Голяма грешка се извърши с продажбата на Гара Дембеле.

На страниците на вестник „Меридиан мач” четете:
Съдия бута Реал М за 4:0
Реал М отнесе с 4:0 Хетафе насред ст. „Сантяго Бернабеу” и загря по най-добрия начин за предстоящото в сряда домакинство на вечния враг Барселона в първи 1/2-финален мач за Купата на краля. Именно заради него от щаба на белите използваха малкото мадридско дерби, за да завъртят състава, от който освен контузения Касияс липсваха твърдите титуляри Шаби Алонсо, Кедира и Арбелоа. Тези рокади можеха да излязат през носа на треньора Жозе Моуриньо и хората му, но реферът Гонсалес Гонсалес сложи едно рамо на Реал и всичко се подреди! При 0:0 в 52-ата мин съдията зачете гол на Серхио Рамос за 1:0, въпреки че даже мадридските медии признаха за фаул на Карвальо срещу вратаря на Хетафе. А за 10 мин, между 62-ата и 72-ата мин, Кристиано Роналдо набързо заши хеттрик за крайното 4:0. Последният
му гол обаче бе от, меко казано, пресилена дузпа за „нарушение” срещу Модрич. Секунди след него Роналдо като никога бе сменен, за да е свежарка за Барса, а публиката го изпрати с бурни аплодисменти.
„Вижда се, че ставаме все по-добри – обобщи победата над Хетафе помощник-треньорът на Реал М Айтор Каранка, който говори след мача вместо шефа си Моуриньо, „избягал” от 8-а поредна официална пресконференция. – През първото полувреме изпуснахме положения, които преди влизаха. Но след като поведохме, стана това, което ставаше миналия сезон. Останалите голове дойдоха!”
Манджукич носи Байерн на гръб за 2:0
Убедителният лидер в Бундеслигата Байерн удари с 2:0 като гост Щутгарт в последния мач от 19-ия кръг снощи и дръпна с цели 11 т. пред втория Байер Л, който направи 0:0 с Фрайбург в събота вечерта.
Цяло полувреме баварците дремеха в Щутгарт в привидно равностоен мач и само чакаха съперника да сгреши. До там обаче се стигна едва 5 минути след почивката, когато левият бек на швабите Молинаро опита да върне към вратаря си Улрайх, но вместо това подари топката на Марио Манджукич и той вкара за 0:1. След гола Байерн бе пълен господар на игрището, а Т. Мюлер (72) оформи крайното 0:2, след като засече от упор точно центриране на хърватския герой Манджукич! До края Харник от Щутгарт успя да си изкара втори жълт картон, а треньорът на баварците Юп Хайнкес намери време да се изгаври с голаджията Марио Гомес и го пусна в игра едва в 88-ата минута.
М. Петров с мач №50 в Примера
Мартин Петров дебютира за Еспаньол при 0:0 в гостуването срещу Сарагоса в събота вечерта. 34-годишният българин се появи на терена в 76-ата минута с любимия си №17 на мястото на контузения си съотборник Кристиан Гомес и застана на десния фланг на атаката на Папагалчетата. Това бе юбилейният 50-и мач в Примера за Петров (49 за Атлетико М и 1 за Еспаньол), а с точката, спечелена на ст. „Ла Ромареда” новият му отбор направи крачка напред в битката за оцеляване.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Тонев привика Илиан на отчет
Часове след конфузната загуба на Левски от втородивизионния швейцарски Аарау с 0:2 отговорните фактори на сините се хванаха за главите.
Председателят на УС Иво Тонев, който е при отбора в Кипър и изгледа мача, привика треньора Илиан Илиев на отчет за състоянието на тима до този етап на подготовката. Тонев си тръгна от контролата, намръщен от безидейната игра на отбора, особено от грубите грешки в защитата. Вчера шефът и главният скаут Дончо Донев в компанията на треньора хукнаха да гледат мач от първенството на Кипър, от който евентуално да си харесат бъдещо попълнение. Сините ще вземат поне още един халф през зимната пауза.
Големи изненади в Англия
Четвъртият кръг на ФА къп в Англия предложи куп изненади. Два от тимовете, които бяха сред фаворитите да стигнат далеч в надпреварата – Тотнъм и Ливърпул, отпаднаха от съперници, намиращи се в по-долна дивизия. Първо шпорите отпаднаха от Лийдс след загуба с 1:2 на “Еланд Роуд”, след това Ливърпул се издъни срещу Олдьм (2:3). За капак и Челси се измъчи, като възпитаниците на Рафа Бенитес едва стигнаха до 2:2 и преиграване срещу намиращия се в третия ешелон Брентфорд след късен изравнителен гол на Фернандо Торес.
Трима с контузии
Трима от най-опитните футболисти на Левски не взеха участие в тренировката след поражението с 0:2 от Аарау вчера. Това са капитанът Станислав Ангелов, Кристовао Рамос и Христо Йовов. Нито един от тях не игра срещу лидера от втора дивизия на Швейцария. В него Илиан Илиев ползва 22-ма футболисти. Всеки от тях за по едно полувреме. Пелето се очакваше да започне титуляр, но напрежение в адукторите го извади от строя, а същият проблем, но ден по-рано получи и Рамос. Той проведе индивидуална тренировка в басейна. Йовов взе участие само в стречинга. Младите Александър Любенов, Христо Попадиин и Доменик Аврамов, както и Сьорд Арс, които не играха в спаринга, тренираха наравно, а след това се готвеха и във фитнеса.