Бербатов, Стоичков и премиерът Борисов ще играят за Стилиян

Премиерът Бойко Борисов и Христо Стоичков ще играят в благотворителен мач за Стилиян Петров . Двубоят трябва да е на обновения стадион в Правец през май. Ще бъдат поканени най-големите асове от САЩ’94. Към тях ще се при­съединят Димитър Бербатов, Мартин Петров и още звезди от последното ни участие на голям форум – Евро 2004. На практика ти­мът на Бойко и Камата ще е сборен национален отбор от двете първенства,SPORT.BNT.BG
Главният организатор на двубоя е Стоичков. Той ве­че се е свързал с „Астън Ви­ла”. От Англия ще пристигнат всички най-големи лично­сти от историята на „Астън Вила”, еврошампион за 1982 година. Със сигурност ще присъства Пол Ламбърт, настоящият треньор на бирмингамския клуб. Вероятно към инициа­тивата ще се присъединят и съотборници на Стилиян от „Селтик”. Рекордьорът по мачове в националния отбор лекува левкемия и се очаква през май да му бъде позволено да пътува до България.

„Астън Вила” е в криза, която може да изправи клу­ба пред загуби за около 60 милиона евро. Изпадане от Висшата лига би струвало горе-долу толкова от изпус­нати тв права, реклами и приходи от билети и фенски атрибути. Което означава, че ако „Вила” изпадне, ще трябва да продаде ценните си играчи. Първо, за да облекчи далеч по-свития си бюджет за заплати, и второ – за да компенсира загубите с трансферни суми за тях. Темата с изпадането е актуална в отбора на Стилиян Петров, след като „Вила” падна у дома от „Нюкасъл” с 1:2. Тимът е в зоната на из­падащите с едва 20 т., само на четири над последния „Куинс Парк Рейнджърс”.

 

Информация на вестник “Стандарт”