Григор унищожи и втория финландец, надяваме се на Лазов!

Григор Димитров разби Мике Континен с 6:0, 6:3, 6:1 и помогна на България да изравни резултата на 2:2 победи срещу Финландия в срещата от първия кръг на зона Европа/Африка от турнира за купа “Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис,sport.bnt.bg

21-годишният Димитров имаше огромно превъзходство през цялата среща и стигна до успеха за 71 минути, след като не даде нито една възможност за пробив на съперника си.

Хасковлията, който е 40-и в световната ранглиста, спечели първия сет без загубен гейм само за 22 минути.

Втората част започна малко по-равностойно, но след 2:2 Димитров отново пое контрола и с три поредни гейма предреши нещата в своя полза.

Българинът стартира с пробив в третия сет, а при 1:2 финландецът взе медицински таймаут заради болки в дясното рамо.

При завръщането си на корта Континен не оказа никаква съпротива, а Димитров не даде повече гейм на съперника.

Доволен съм от играта си. Записах две убедителни победи на сингъл. За съжаление малко не ни достигна до спечелим и на двойки, което щеше да бъде решаващо за крайния успех. Не е лесно да играеш пред собствена публика. Благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят. Надявам се, че последният мач ще бъде в наша полза”, коментира Димитров.

Последният сингъл от двубоя е по-късно днес, като за България ще играе Александър Лазов, а за Финландия – Хари Хелиовара.

При успех на Лазов “трикольорите” ще срещнат победителя от мача между Ирландия и Естония на четвъртфиналите.