Сектор “А” на “Герена” падна под сълзите на проливния дъжд (СНИМКИ)

Точно в 16:31 минути, под проливния дъжд, който се изсипа над София, беше взривен сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”, предаде репортер на Novsport.com. Вече ги няма блоковете 4, 5, 6 и 7.novsport.com
Взривът продължи около 5 секунди, като целият стадион се разтресе, сякаш има земетресение.Сирени възвестиха началото на взрива и козирката на сектор “А” падна отдясно-наляво. В средата на централната трибуна зейна дупка, през която се вижда отсрещният булевард.


(“Герена” в 16:21)

Десетина минути преди взривяването група фенове на Левски запяха песни и рефрени за любимия отбор. Преди събитието в комплекса дойдоха финансовият директор Константин Баждеков и сините легенди Николай Илиев и Кирил Ивков.


(“Герена” в 16:31)


(“Герена” в 16:35)

Преди повече от месец на специална презентация бе представен проектът, който предвижда поетапно изграждане на секторите „А” и „Б”, като идеята на ръковоството е те да бъдат изцяло финализирани за стогодишнината на клуба на 24 май 2014 година. Сектор “Б” ще бъде демонтиран също чрез взривяване през юли 2013 г. За изграждането на двата сектора ще бъдат необходими между 16 и 20 млн. лева. Вторият етап от реновирането трябва да стартира през есента на 2015 година и включва събарянето и изграждането наново на сектор „В”, като за него също ще бъдат нужни около 20 млн. лева. Очаква се стадионът да бъде изцяло завършен между 2017 и 2018 година. Капацитетът ще бъде за 28 000 седящи места, като по този начин съоръжението ще получи категория трета +. Главната фасада на Сектор „А” ще носи спомена на архитектурата на 60-те години, а идеята е в нея да бъдат интерпретирани двата символа – Левски и Victory (Л и V). Името на стадиона няма да бъде променяно по никакъв начин.

Ето и видео от взривяването на сектор “А” на “Герена”!