Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
6:2 – Набиха канчетата на Лудогорец Шампионите унижени в Марбея, Кирил Домусчиев доволен, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Лудогорец стана за смях в първия си мач от турнира в Марбея. В испанския курорт шампионите бяха помляни 6:2 от 4-ия в бразилската втора дивизия Атлетико Паранен-зе. “Ние затова сме тук, малко да ни набият канчетата и да слезем на земята”, запази присъствие на духа собственикът на клуба Кирил Домусчиев. Той призна, че спира селекцията с думите: “Край, няма вече пари”.
В същия тон продължи и треньорът Ивайло Петев. “Време беше някой да ни излекува от звездоманията”, намери положителното Петев в това 2:6. Куриозното е, че само преди година, пак в зимната подготовка, лидерите в “А” група паднаха със същия резултат от украинския Волин.
Загубата от Атлетико лиши Лудогорец от възможността да премери сили с Динамо Киев. Бившият отбор на Андрий Шевченко преодоля Оцелул. Така тимът от Галац ще е следващият съперник на шампионите на 7 декември. За този сблъсък ще е възстановен и Емил Гъргоров. Капитанът се контузи на разгрявката преди вчерашната среща.
Левски литна без шефове за Кипър Отборът на Левски замина вчера за Агиа Напа след няколко дни ваканция в София. Сините отлетяха за Кипър по обяд, а малко по-късно вече бяха на Острова на Афродита. От 19 ч. сините направиха и първото си занимание от втория подготвителен лагер на тима. С отбора за Кипър обаче не заминаха някои от шефовете на Левски. Изпълнителният директор на сините Иво Тонев, който прекара последната седмица от първия лагер с тима, остана в София. Шефът от Герена ще се присъедини към отбора утре, когато е контролата с руския Локомотив Москва. С него се очаква да пристигне и селекционерът Дончо Донев, като в момента продължават разговорите с набелязаните за нови попълнения играчи, желани от Илиан Илиев.
Роми дебнат на Герена за останки Интерес към стадион “Георги Аспарухов” не липсва и след взривяването на централната трибуна онзи ден. Няколко часа след срутването на сектор “А” роми атакуваха Герена за останки от арматура. Няколко групички обикаляха по тъмно да търсят цветни метали. Това признаха от работниците на Герена пред “7 дни спорт”.
– Същата вечер след взрива тук стана страшно. Отвсякъде прииждаха роми да ровят за арматура. От днес (б.а. – вчера) има и охрана, за да може да се реагира и да не се стига до скандали. Освен това срутеният сектор е опасен. На места има големи дупки, които могат да затрупат някого под останките, обаче няма кой да мисли – призна един от работниците.
От вчера сутринта е пълно с хора около Герена. Роми продължават да обикалят, а фенове идват да събират камъни за спомен. Интересът към отломките е равносилен на този от срутването на Берлинската стена. Привърженици прескачат огражденията само и само да се сдобият с камъче за спомен. Други пък обират изхвърчалите около паметника на Гунди и параклиса пред сектор “А . Иначе от вчера сутринта тежка строителна техника стартира разчистването на отломките след взривяването на сектор “А” на стадион „Георги Аспарухов”. За да се запази сигурността на параклиса и фитнес центъра срещу централната трибуна, експлозивите са били насочени изцяло към средата на козирката. Лявата и дясната част също са паднали, но при тях се налага специални машини да досрутят бетона. Часовниковата кула обаче е невредима, както бе планирано предварително. Очаква се до края на март разчистването да е свършило, а след това да започне и самото изграждане на новата трибуна