Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

ЦСКА стигна финал с дузпи, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
ЦСКА се класира на финала на турнира „Голд Сити”, който се провежда в Алания, Турция.„Червените” надделяха с дузпи след 7:6 над втородивизионния украински Олександрия. Решителният 11-метров удар реализира младокът Ивайло Чочев. На финала „армейците” ще срещнат победителя от двубоя Заглебие – Торпедо (М). Иначе в редовното време срещата завърши 1:1, като точен за ЦСКА бе Присо в последните секунди. Звездата на ЦСКА Мишел Платини обаче получи сериозна контузия в глезена.
Междувременно тръгна слух, че американци са готови да платят 14 млн. лв., за да купят ЦСКА. Това ще стане обаче при изчистени дългове и изрядно финансово състояние на клуба. Според „Блиц” става въпрос за Anschutz Entertainment Group (AEG). Тя е дъщерно дружество на The Anschutz Corporation -един от най-големите американски инвеститори в спортни обекти.
Левски прибра едва 35 000 за Арс и Попадийн
35 000 евро! Това е шокиращо ниската сума, която ще влезе в касата на Левски от скорошните трансфери на Сьорд Арс и Христо Попадиин. Сигурен източник на “Меридиан Мач” разкри, че холандецът е преотстъпен в Коняспор срещу 30 000 евро. Киево ще плати само 5000 евро за наема на младока до края на сезона.
Ако приемем, че Левски беше притиснат да пусне на ценица Сьорд Арс заради високата му заплата, то трансферът на Христо Попадийн е доста стряскащ.
Припомняме, че именно заради ниската цена на Попадийн директорът на Левски Иво Тонев нямаше никакво желание да праща юношата под наем в Италия. Младокът беше единствената алтернатива на Дъстли Мюлдер отдясно на защитата. Зелена светлина на сделката даде Илиан Илиев, който намери алтернативен вариант там – Роман Прохазка
Охрана пази отломките от стадиона
Охрана пази отломките на стадион „Георги Аспарухов”, разкриха от клуба. Вече се появиха информации, че роми са нападнали останалата след взрива на сектор „А” арматура. Това обаче не отговаря на истината. Денонощна охрана пази остатъците, които и вчера бяха извозвани с машини.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
ЦСКА на финал в Турция
Късметлийска победа прати ЦСКА на финал в Турция. Червените биха 7:6 с дузпи втородивизионния украински Олександрия и ще спорят на финала за трофея Голд Къп. Резервата Нджонго Присо спаси ЦСКА с гол минута преди края на мача, с който тимът на Миодраг Йешич се добра до равенство в редовното време.
Украинците поведоха в 62-ата минута с гол на Шевченко. След няколко пропуска армейците все пак изравниха – Присо вкара за 1:1 след центриране на Ки-риакидис. При дузпите играчите на Йешич бяха по-точни и ще срещнат на финала победителя от другата двойка Торпедо Москва -Заглебие (Пол).
Сръбският треньор обаче побесня заради грубата игра на украинците. Звездата на ЦСКА Мишел Платини напусна мача с контузия, но все пак в лагера на тима са големи оптимисти.
– От това, което виждам, чака ни нещо голямо! -заяви Йешич след победата над украинците.
Потрошиха Платини, треньорите притеснени
ЦСКА даде първа жертва на лагера в Турция. Една от звездите на отбора – Мишел Платини, напусна принудително вчерашната контрола срещу Олександрия. Украинците на моменти играха доста грубо, а няколко брутални шпагата изправиха на крака щаба на ЦСКА. Именно при едно такова зверско влизане в края на първото полувреме Платини бе изритан лошо. Бразилецът не можа да продължи мача заради болките и бе сменен от Нджонго Присо. До снощи нямаше официални новини от лагера на ЦСКА за състоянието на нападателя. Треньорите обаче са доста притеснени и очакват със свито сърце становището на лекарския екип.
Радуканов: Все още нямам роля в клуба
Милен Радуканов бе гост в „Пред банята” поТВ7, където заяви, че все още не е обвързан „юридически” с ЦСКА. В края на миналата година стана ясно, че младият специалист се връща в клуба, но че още няма конкретна позиция, а в момента използва възможностите да се учи. „Чисто юридически не съм обвързан с ЦСКА. Много често обаче се виждаме с г-н Борисов и г-н Иванов. При раздялата ми казаха, че ще ми дадат възможност да се уча, така и става в момента. Има идея да отида в Удинезе, а има и шанс за Борусия Дортмунд. Все още обаче нямам роля в клуба”, добави той.

На първа страница на „Тема спорт” четете:
ЦСКА на финал
ЦСКА победи след изпълнение на дузпи намиращия се на трето място в украинскатавтора дивизия тим на Александрия. В редовното време контролата завърши 1:1, след като Присо изравни в 89-ата минута. При дузпите обаче червените бяха по-точни. Така ЦСКА се класира на финал в турнира „Голд сити къп”, където ще срещне полския Заглембе с Александър Тунчев и Павел Виданов, който се наложи над Торпедо Москва. Мачът е в петък от 18:00 часа.
Контролата с Александрия контузен напусна Мишел Платини. Днес ще има по-голяма яснота около неговото състояние. “Ядосан съм от грубата игра на съперника. Не бива
повече да участваме в турнири по време на подготовки, защото някои отбори се хвърлят така все едно играят полуфинал в Шампионската лига. От това, което виждам като игра и отношение от нашите футболисти, знам, че ни чака нещо голямо”, заяви Йешич.
Клубът: Спас има договор
ЦСКА отрече вчера твърденията на мениджъра Николай Жейнов, според когото
Спас Делев все още не е подписал договора си с клуба. От клуба заявиха, че Делев има перфектен контракт с ЦСКА, който е подписан веднага след присъединяването му към лагера на отбора в Турция. “Не знаем защо Жейнов твърди, че Делев няма договор, след като такъв е налице още от преди няколко дни”, заявиха от “Армията” пред “Тема Спорт”. Припомняме, че срокът на споразумението е за година и половина. Спас ще взима по 7500 лева в първите 6 месеца и по 15 бона в следващите 12. В контракта са предвидени и сериозни премии при постигането на определени резултати.
Червените гостуват на Войводина Нови Сад
ЦСКА урежда приятелски мач със сръбския Войводина Нови Сад. Проверката е планирана за периода между 17 и 24 февруари. Все още обаче се чака официално потвърждение от двата клуба. На този етап все се водят преговори и уточнения. Войводина се намира на четвърто място след есенния дял на шампионата в Сърбия. В последния си мач за 2012 година тимът победи гранда Цървена звезда като гост с 3:0. Ако Войводина играе с армейците, срещата ще се състои на стадиона в Нови Сад. Това е един от градовете, където собствениците от “Титан” желаят да вземат концесия за сметопочистването