Бразилец с една тренировка донесе престижен успех на Локомотив (Сф)

Локомотив (Сф) спечели с 2:1 срещу Металург (Донецк) първата си контрола в турския курорт Белек. „Железничарите” надвиха шестия в украинския елит с попадения на Даниел Пеев и бразилеца Уилкер, който направи първа тренировка в отбора едва вчера,NOVSPORT.COM

За Металург (Донецк) през втората част в игра се появи българският халф Велизар Димитров, който сложи и капитанската лента при влизането си.

Украинците направиха по-добър старт, но постепенно момчетата на рожденика Емил Велев изравниха играта.

Даниел Пеев първи отправи опасен удар към вратата на Металург, но стражът отрази.

След 30-ата минута Локомотив наложи натиск и стигна до гол. Даниел Пеев се измъкна на фланга при бърза контра, центрира остро и топката се удари в защитник на Металург преди да влезе в мрежата за 1:0 в 35-ата минута.

През втората част силната игра на „червено-черните” продължи. В игра за Металург в 62-ата минута влезе Велизар Димитров, който сложи и капитанската лента.

Четвърт час преди края Светослав Петров беше заменен от бразилеца Уилкер, който е на проби и едва вчера проведе първата си тренировка с Локо (Сф).

Кариоката не трепна от новата обстановка и само 6 минути след влизането си на терена покачи резултата. След центриране от корнер се получи меле пред вратата на Металург, два удара бяха спасени, но от трети опит Уилкер не остави шанс на защита и вратар за 2:0.

Украинците успяха да върнат един гол 4 минути преди края. Таранът Траоре бе оставен сам и с хубав удар покрай Валентин Галев намали на 2:1.

Победата обаче остана за играчигте на  Локо (Сф), които направиха хубав подарък на Емил Велев за 51-ия му рожден ден.

Локомотив (Сф) – Металург (Донецк) 2:1
1:0 Пеев ‘35
2:0 Уилкер ‘80
2:1 Траоре ‘86

Локо (Сф): Митрев – Дюлгеров, Николов, Бранеков (к), Янев, Борносузов, Св. Петров, Трифонов, Петков, Пеев, Бибишков

През второто полувреме: Галев, Димитров, Велков, Павлов, Илиев, Цанков, Уилкер, Добрев, Манолов