Левски бил като Марсилия

Ромен Ели, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Левски за България е като Марсилия за Франция. Това сравнение направи френският защитник на “сините” Ромен Ели пред медиите в родината си.

Според него родният гранд и европейският клубен шампион за 1993 г. имат доста пресечни точки. Ели ги разкри пред “Футмеркато”.
“Хората в България наистина обичат футбола. Левски е като Марсилия във Франция, защото е най-обичаният клуб в цялата страна. Хората ме разпознават и на улицата.
Имаме страхотна публика, която ни следва из цялата страна. Много е интересно да се играе тук, защото се залага на техниката, а не на физиката, както е във втора дивизия на Франция”, сподели Ели.SPORTNI.BG
Той дойде на “Герена” през лятото с големи очаквания, но оставя доста противоречиви впечатления. Въпреки това е доволен от избора си.
“След изтичането на договора ми с Арл исках да предприема ново предизвикателство. Един агент ми се обади и ми каза, че Левски се интересува от мен.
Отидох на място, запознах се с базата, с клуба, с града. Всичко реших на място и приех веднага. Винаги мисля дълго преди да подпиша.
Възможността да отида в България, да стана шампион, да играя в Шамионската лига – това не е за изпускане. Затова се съгласих да дойда.
Определено бих посъветвал и други френски играчи да дойдат тук. Ще им достави удоволствие да играят в това интересно първенство.
Аз съм само от шест месеца тук и научих много нови неща. Нямаше как да го направя, ако бях останал във втора дивизия на Франция”, сподели още френският защитник пред изданието.