Българският Фулъм и Норич убиха футбола

Норич - Фулъм, снимка: Stephen Pond/Press Association

Отборите на Фулъм и Норич завършиха наравно 0:0 в среща от 26-ия кръг във Висшата лига, играна на стадион “Кероу Роуд”.

За гостите като титуляри излязоха двамата българи Димитър Бербатов и Станислав Манолев, които останаха на терена до края на мача,SPORTNI.BG
Двубоят обаче бе изключително скучен за стандартите на Премиършип. Играта бе много бавна и предпазлива, като двата тима показаха защо не са по-напред във временното класиране.

Най-любопитната ситуация от първото полувреме дойде още във втората минута, когато Брадли Джонсън изрита Бербатов в лицето и му разби носа.

Българнът се прибра в съблекалнята, за да получи адекватна медицинска помощ, след което се завърна на терена.

Той обаче не успя да помогне на тима си да направи нещо запомнящо се, нито пък да посъживи срещата като цяло.

През второто полувреме имаше леки проблясъци от страна и на двата отбора, но те така и не доведоха до това, за което мечтаеха запалянковците по трибуните, но бяха осъдени да не видят в този мач – попадение.

В 49-ата минута Стив Сидуел бе близо до откриване на резултата, но вратарят Марк Бън се намеси добре и не позволи чудото да се случи.

Домакините “избухнаха” в последните пет минути на срещата, когато се доближиха до вратата на съперника и дори я обстрелваха, но голът си остана мираж.

И на Фулъм, и на Норич щеше да се отрази добре да прибавят три точки към актива си, но те не се бориха за тях и взеха само по една.

Междувременно отборът на Челси се върна на пътя на победата, надделявайки с 4:1 над Уигън Атлетик.

Голове на Рамирес (в 23-ата минута) и Еден Азар (в 56-ата минута) позволиха на лондончани да поведат в резултата с 2:0.

В 58-ата минута Малоуни намали преднината на домакините, бележейки за 2:1. Три минути преди края на редовното време пък Франк Лампард за пореден път показа на Челси, че ще направят огромна грешка, ако го оставят да си тръгне, тъй като той се разписа за 3:1.

Крайното 4:1 оформи Марин, който записа името си сред голмайсторите в последната минута.

В останалите срещи:

Стоук Сити – Рединг – 2:1
Съндърланд – Арсенал – 0:1
Суонси Сити – Куинс Парк Рейнджърс – 4:1