Лудогорец остана последен на “Марбея Къп”

Лудогорец завърши на последното, 8-мо място в турнира „Марбея Къп”, след като претърпя поражение в двубоя от III кръг на надпреварата – срещу полския Лех Познан, с 1:2,NOVSPORT.COM
Отборът, чийто цветове защитава българският национал Александър Тонев, откри резултата още в 3-ата минута. Голът вкара Хамалайнен, който се възползва от грешка в разградската отбрана и останал очи в очи с Голубович го прехвърли за 1:0. В 72-ата минута Хамалайнен вкара втория си гол след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Той бе отсъден за нарушение на Козмин Моци срещу появилия се като резерва в 68-ата минута Александър Тонев.

В 81-ата минута разградчани върнаха едно попадение. Роман Безяк финтира няколко бранители пред наказателното поле на Лех и с плътен изстрел намери долния десен ъгъл на полската врата.

Агитка от около 30 българи подкрепиха родния тим на стадион “Сан Педро” в Марбея.

Лагерът на Лудогорец продължава с контролен мач с Легия (Варшава) на 14 февруари в Марбея. Сблъсъкът с полския гранд, който в момента е лидер в класирането в местната лига, започва в 18,00 часа българско време. Двата тима ще се срещнат на един от терените в комплекса “Марбея футбол център”, където Лудогорец провежда своите тренировки.

Подготовката на Лудогорец в Испания ще завърши с участие на четиристранен турнир на 17 и 20 февруари. Първият съперник на “орлите” е руският колос Локомотив (Москва).

Съставът на Лудогорец в мача срещу Лех
: Голубович, Кайсара, Гулдан, Дяков, Генчев, Иванов, Александров, Ернандес (Барт, Марем, Мантула, Бургзорг, Костадинов, Милисавлиевич, И. Стоянов, Безяк)

Жълти картони: Моци, Дяков (Лудогорец), Цисай, Древняк (Лех)
Терен: „Сан Педро”, Марбея
Рефер: Абел Алварес Лопес

 

Контролите на Лудогорец по време на зимната подготовка:
Лудогорец – Шериф Тираспол 3:1
Лудогорец – Екранас 1:0
Лудогорец – Атлетико Паранензе 2:6
Лудогорец – Оцелул 0:1
17 февруари: Лудогорец – Локомотив (Москва)
20 февруари: Лудогорец – участник в „ТВ Къп”