Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:FOCUS-SPORT
Дават на прокурор купувачи на ЦСКА Искаха да вземат клуба с евро менте, обясни Гърнето, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Ръководството на ЦСКА ще сезира прокуратурата след опита на известния „червен” фен Евгени Рангелов-Зозо и неговия приятел Петър Петров да купят клуба. Според боса на „армейците” Димитър Борисов парите, които кандидат-собствениците носели, били фалшиви. Мераклиите за акциите обаче така и не бяха допуснати в офиса на „Титан”. Преди три дни Гърнето обяви, че ще почне преговори за клуба с всеки, който извади 2 млн. лева за него. Зозо пък опита да тушира усещането за страшен цирк с твърдението, че представлява испански инвеститор.
Борисов: Парите им може да са от наркотици, продължава на втора страница футболният ежедневник. „Показаха пари, но не истински. Вгледайте се в снимките и ще разберете, че те са фалшиви. За тази цел ще сезираме съответните органи. А и да не са фалшиви. Знам ли откъде са ги взели? Ами ако са от наркотици? В България е забранено да се плаща в кеш повече от 10 000. Незаконно е”, изригна вчера съсобственикът на ЦСКА Димитър Борисов пред „Спортал”. „Това не е оферта, а циркаджийски номер, който излага и злепоставя ЦСКА. Има едно лице – от „Младост 4″ ли е, от „Дружба” ли е, не го знам, което прави подобни номера на трети собственик. Първо, вдигна някаква кукла на Васил Божков, после си спомняте Александър Томов и арабските шейхове, а сега и сак с 2,5 млн. Кой в България се разкарва с толкова много пари, и то кеш? Нима мислите, че тези хора ги имат?”, продължи босът. „Ако толкова иска да управлява, да покаже истински 2 млн. лева, депозирани в банка, и да преговаря за
ЦСКА. Сега само злепоставя клуба. Който докаже, че разполага с истински 2 млн. лева, веднага започваме преговори. До момента е имало само един реален кандидат-купувач – „ЦСКА Възраждане”, каза още босът. Димитър Борисов коментира и резултатите на тима в Турция. „Говорих с Иешич, с Паро, и те ме увериха, че обиграват отбора. Пускат много млада играчи. Според мен Йешич трябваше да извади отбора във втората контрола, когато дузпите започнаха да валят. Казах му го и на него”, обяви Борисов. „И аз се чудя защо контролите са закрити. Лагерът в Турция се организира от Майкъла, който се е свързал с въпросната фирма. Питайте него дали знае нещо”, завърши босът.
Дюнер шейховете още разсмиват “Армията” Една случка на „Армията”, разиграла се през декември 2008 г.. все още предизвиква усмивки. Тогава араби се опитаха да купят ЦСКА, само че от Александър Томов. Оказа се, че вместо шейхове, за каквито бяха представени въпросните лица, те са най-обикновени дюнерджии.
„Богаташът” Ахмед пристигна с петима авери и взе акъла на служителите на стадиона в Борисовата градина. Делегацията бе с два луксозни мерцедеса „S” класа и джип за охраната. Веднага щом спряха на алеята, трима души се затичаха да им отварят вратите, фалшивите арабски предприемачи, които гордо обявиха, че са петролни магнати, бяха развеждани близо 25 минути около стадиона, а огледът приключи в музея на „червените”. После мургавите гости позираха за снимки пред мемориалната топка в двора на стадиона. Около десетима фотографи се спукаха да снимат вероятните нови собственици. Лупи обаче така и не се появи, явно знаейки за шегата.

ЦСКА иска постоянен допинг контрол, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. ЦСКА поиска честна игра в „А” група през пролетта. В духа на феърплея ръководството на червените настоя за постоянен допинг контрол във всеки мач на отбора през новия полусезон. Миналата зима ЦСКА бе последният отбор, който се опари от забранени вещества.
“Всеки мач започва от 0:0. Това дава равен старт. ЦСКА София иска точно това и нищо повече. Равен старт и честна игра. За целта ЦСКА ще иска, а и ще осигури, където и когато отговорните за това институции не могат, провеждането на допинг контрол след всеки свой официален мач през предстоящия полусезон” – обявиха вчера от Армията в съобщение до футболната общественост.
Левски приключи с фен на Ал Пачино Левски официално приключи със зимната си селекция. Тя бе завършена вчера, когато сините подписаха с шесто ново попълнение. Холандското крило Гари Мендес Родригес сключи договор за две години и половина с опция за още една. Бързакът пристигна в лагера на сините още в неделя вечерта, като бе облечен с тениска на легендарния актьор Ал Пачино. Гари премина успешно медицински тестове и минути по-късно подписа своя контракт. Левски купи футболиста, който се превърна и в най-скъпото зимно попълнение, от елитния АДО Ден Хааг за 300 000 евро. 100 000 от тях ще отидат в касата на втородиви-зионния холандски тим Дордрехт. Именно там под наем игра до онзи ден Родригес, който записа 20 мача и пет гола през настоящия сезон. Гари е юноша на гранда Фейенорд. От щаба
на столичани очакват 22-годишният бързак да дебютира още в утрешната контрола с Дукла Прага.
– Това е. Селекцията приключи – информираха от Герена, след като подсилиха редиците си с шести нов.
Преди Родригес в клуба пристигнаха вратарят Михаил Иванов, защитникът Пламен Димов, халфовете Стефан Велев и Рене Михелич, както и
крилото Милен Василев. Треньорът Илиан Илиев вече може изцяло да се готви за избистряне на състава преди старта на пролетния дял, където тимът ще гони титла и купа на България.
– Много съм щастлив, че идвам в голям клуб като Левски. Разбрах за интерес към мен и че искат да ме купят, веднага се съгласих. Левски е голям отбор в Европа – бяха първите думи на Гари като играч на сините.
Крилото демонстрира огромно самочувствие на въпрос кои са му силните качества.
– Играя ляво крило. Много съм бърз и имам отлична техника, а също така вкарвам голове и често подавам за тях. Вече говорих с другия холандец в тима – Дъстли Мулдер. Знам, че идвам в голям отбор, който е известен в Европа. Радвам се, че получих тази възможност от страна на Левски. Знам, че в България са играли и други холандци, като Андвеле Слори и Сержиньо Грийн. От техния престой знам доста за клуба – добави новото попълнение на Левски. – Левски е крачка напред в кариерата ми. Този клуб го гледат отвсякъде и може да бъде трамплин за мен – завърши Родригес, който ще играе с номер 11 в Левски.
Интересното е, че през първата половина на 90-те години настоящият треньор на сините Илиан Илиев играеше с този номер. Иначе новото попълнение на сините идва от шампионат, който тече в момента, което означава, че е в отлична игрова форма. Същото важи и за халфа Рене Михелич. Двамата са гласени за титуляри от наставника Илиан Илиев през пролетния полусезон на шампионата.
Изтеглиха по-рано контролата с Дукла Прага Утрешната приятелска среща на Левски и чешкия Дукла бе изтеглена за по-ранен час. Двата тима ще премерят сили в 14:30 ч. на стадион “Дасаки”, а не за час по-късно, както беше предварителната договорка. Промяната бе направена по молба на шестия в Чехия, тъй като след проверката отборът се прибират в родината си.
Иначе от вчера групата на Левски в Агиа Напа е с двама играчи по-малко. Става въпрос за третия вратар Александър Любенов и близнака Борислав Цонев, които се завърнаха в България. Причината е, че двамата имат повиквателни за националния отбор за набор 1994 година.

Левски плаща €1 млн. за холандеца Гари, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Около 1 милион евро общо ще струва на Левски последното зимно попълнение Гари Родригес. Холандският футболист вчера сложи подписа си под договор за 30 месеца с опция за продължаване с още 12 месеца. Заплатата на играча ще бъде около 200 хиляди евро на година. Трансферната сума, която Левски ще изплати на траншове към Холандия за правата на лявото крило, е около 300 хиляди евро. Ако сините станат два пъти шампиони през този период от време, а Родригес изиграе определен брой мачове в европейските клубни турнири, глобалният разход за крилото ще нарасне на 1 милион евро.
Холандецът ще дебютира за сините утре в контролата срещу Дукла Прага.
Димитър Борисов за продажбата на ЦСКА: Едва ли ще има сделка с Ганчев до лятото “Едва ли ще има сделка с Гриша Ганчев до лятото”, каза в предаването “Пред банята” единият от ‘ собствениците на ЦСКА Димитър Борисов. Той коментира и разиграния фарс вчера с кандидат-купувачи на клуба, които дойдоха в офиса на “Титан” за преговори.
“Това не е оферта. Има едно лице – от Младост 4 ли е, от Дружба ли е, не го знам, което прави подобни номера на трети собственик. Това лице опитва да разиграва някакви циркове, но не е познал”, каза Борисов.
Георги Илиев-Майкъла пък направи поредното си безумно изказване. “Казах на треньорите да спрат с експериментите и да започнат да ‘ обиграват състава. Не можеш да сменяш в човека в контролите”, заяви изпълнителният директор на ЦСКА, който явно е готов и за треньорския пост в клуба.
Разградчани пак се оправдават със съдията Лудогорец пак пропищя от съдийството след международен мач. Разградчани обвиниха чрез официалния си сайт рефера за загубата си от Лех Познан. Интересното е, че хората в черно бяха виновни на шампионите и през есента, когато Динамо Загреб ги отстрани за ШЛ. в същото време почти цялата А група реве от отсъжданията на арбитрите в мачовете им със зелените.„Неадекватен испански съдия бе в основата на третата загуба на Лудогорец на турнира „Марбея къп”. Преди почивката арбитърът не отсъди чиста дузпа в полза на Лудогорец с което предизвика гнева на Ивайло Петев. През втората част испанецът не посмя да изгони десния бек на Лех Чесей, който удари без топка Светослав Дяков. Реферът съвсем закопа Лудогорец секунди преди втория гол на поляците. Тогава той не даде фаул за шампионите в средата на терена след брутално влизане в краката на Митчел Бургзорг, но свири пряк свободен удар за съперника, от който падна второто попадение”, се казва в част от материала на страницата на Лудогорец за загубата от Лех.