Селтик в битка за историческо класиране на 1/4 финал в Шампионската лига

Първите осминафинални срещи тази вечер са: Селтик – Ювентус и Валенсия – ПСЖ.

В Глазгоу, Селтик посреща Ювентус в опит за първи път да се класира на 1/4 финалите в тунрира. Мениджърът на домакините Нийл Ленън може да разчита на възстановения Емилио Исигире, а до последно под въпрос остава ключовата фигура в атака Йоргос Самарас. “Зелено-белите” имат солиден аванс от 18 точки на върха в Шотландската висша лига и всичките им усилия са насочени към сблъсъка с Ювентус. Коз за домакините ще е и присъствието на 55 хиляди техни привърженици по трибуните на “Селтик Парк”,SPORT.BNT.BG

Ювентус пристига в Шотландия, след като през уикенда записа ценна победа над Фиорентина с 2:0 и увеличи аванса си на върха в Серия А пред Наполи на 5 точки. Старата Госпожа не допусна нито един гол в последните си 3 мача в турнира, отбелязвайки 8 гола. Старши-треньорът Антонио Конте включи в групата новото попълнение Никола Анелка, но атаката на италианците ще бъде водена от Мирко Вучинич и Себастиян Джовинко. Заради контузии двубоя пропускат Джорджо Киелини , Симоне Пепе и Никлас Бендтнер.

 

В другата среща днес, Валенсия приема Пари Сен-Жермен на “Местая”. Старши-треньорът на домакините Ернесто Велверде няма сериозни проблеми с контузени и наказани футболисти. Валенсия е в серия от 9 поредни двубоя без загуба у дома в Шампионската лига.

Пари-Сен Жермен ще разчита на великолепното си представяне в защита през сезона. Парижани са с най-малко допуснати голове в Шампионската лига – 3. Старши-треньорът Карло Анчелоти не включи в групата за мача Дейвид Бекъм, но по-сериозен проблем за него е остсътвието на контузените Тиаго Силва и Тиаго Мота.