Страхотни дербита в 1/8-финалната фаза на Шампионската лига

През февруари в Шампионската лига един срещу друг ще се изправят Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, както и Милан и Барселона,SPORT.BNT.BG

Сблъсъкът между деветкратният европейски клубен шампион Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед ще бъде по-специален за звездата на мадридчани Кристиано Роналдо, който ще излезе срещу бившия си отбор Манчестър Юнайтед.

 

Паметното завръщане на Роналдо на “Олд Трафорд”, първо за португалеца след многомилионния му трансфер през 2009 година, ще бъде на 5 март, когато ще се играе мачът-реванш.

О, да – Мадрид!! Какви страхотни два мача ще бъдат. Кристиано, ще те видя скоро, брат!” написа защитникът на Юнайтед Рио Фърдинанд в една от социалните мрежи.

Интерес буди и срещата между старши треньора на Реал Жозе Моуриньо и колегата му от Юнайтед – Сър Алекс Фъргюсън. Двамата имат паметни мачове помежду си от престоя на Моуриньо в Англия като мениджър на Челси.

“Мачът ще бъде по-специален за Роналдо. Мисля, че и феновете ще бъдат доволни да гледат този вълнуващ спектакъл”, коментира директорът на Реал Емилио Бутрагеньо.

Големият съперник на Реал в Испания – Барселона, също ще има трудна задача срещу седекратния шампион на Европа Милан.

“Милан е един от големите отбори в Европа и заслужава единствено уважение. Не се представят добре в Италия, но имат някои изключителни играчи”, коментира вицепрезидентът на Барса – Хосеп Мария Бартомеу.

Миналогодишният финалист в турнира Байерн Мюнхен ще играе с Арсенал, а шампионът на Италия Ювентус има на пръв поглед по-лесна задача срещу изненадващия осминафиналист Селтик.

 

Полуфиналистът в Шампионска лига през 2011 година Шалке 04 ще играе срещу Галатасарай. Гъалатасарай ще бъде подкрепян мощно както в първия мач в Истанбул, така и не реванша в Гелзенкирхен от многобройните турски емигранти в Германия.

Ето сблъсъците:

Галатасарай – Шалке 04

Селтик – Ювентус

Арсенал – Байерн Мюнхен

Шахтьор Донецк – Борусия Дортмунд

Милан – Барселона

Реал Мадрид – Манчестър Юнайтед

Валенсия – ПСЖ

Порто – Малага

* Първите мачове са на 12/13 февруари и 19/20 февруари, а реваншите на 5/6 март и 12/13 март.

Снимки:БТА