Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Чехи пребиха Ботев за ЧРД на Мъри, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Ботев Пловдив поднесе най-лошия подарък за днешния рожден ден на треньора Станимир Стоилов. Пловдивчани регистрираха унизителна загуба с 1:7 от Слован Ли-берец вчера. Поражението на Ботев е първо под ръководството на Мъри. Единственият гол за жълто-черните бе дело на Тодор Неделев. След боя Мъри предупреди, че ще вземе мерки.
МОК предупреди, че ще махат борбата от олимпиадата
Борбата е заплашена да не влезе в програмата на летните олимпийски игри от 2020 г., разкри Изпълнителното бюро на МОК. Един от най-успешните спортове за България остана извън 25-те, които бяха обявени за основни за игрите. Решението има препоръчителен характер и трябва да бъде одобрено на гласуване от всички членове на МОК. Така борбата ще трябва да се конкурира със седем нови спорта, които кандидатстват за едно останало място под петте преплетени кръга – бейзбол/
софтбол, карате, ушу, скуош, ролери, скално катерене и уейкборд.
– Това е абсурдна акция на други спортове, които са заинтересовани да се махне борбата. По-големите олимпийски нации като САЩ, Русия и Германия са абсолютно заинтересовани борбата да остане – заяви пред „7 дни спорт” президентът на Европейската федерация по борба Цено Ценов.
Лудогорец и Ботев са мазохисти
Само за няколко дни два български отбора станаха за смях из Европа. Лудогорец падна 2:6 от четвъртия в бразилската втора дивизия – Атлетико Паранензе. Вчера Ботев Пловдив надмина шампионите – 1:7 с чешкия Теплице. Общото освен многото болка отзад беше радостта… отпред. Поне в тези хора, дето са отпред на отборите. Кирил Домусчиев беше доволен, че бразилчетата натрошили канчетата на футболистите му. Мъри и той доволен от шамара. Да се чуди човек в тази “А” група само мазохисти ли са се събрали. Нали тези бяха, дето им харесваше да ги бият? Ама много да ги бият.

На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Дават €300 000 за звездата на ЦСКА
Китайски клуб е пратил оферта на ЦСКА за нападателя Мишел Платини. Гуанджоу е предложил нищожните 300 000 евро за правата на бразилеца, за когото клубът иска поне милион. Само преди няколко дни отново от Китай бяха готови да платят по 400 000 евро за звездите на Черноморец Уатара и Боли.
Представители на Гуанджоу ще пристигнат за днешната контрола на „червените” с грузинския Чихура. Преди година Платини трябваше да изкара проби в Китай, но отказа подобна възможност. Желание да наблюдават футболисти на ЦСКА са изявили и от руските Алания и Урал.
Димитър Борисов: Писна ми, затова продавам клуба
Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов говори в спортното шоу на TV7 „Пред банята”. Босът на „армейците” разкри своята истина за цирковете, които се разиграха пред офисите на фирма „Титан”. На Гърнето му е омръзнало от безбройните спекулации по адрес на ЦСКА и затова е решил да продаде клуба. „Който иска да преговаря за ЦСКА, да депозира 2 млн. лева. Писна ми от всичко, затова реших да продавам. Пред офиса на „Титан” дошли 2-3 коли хора, които представлявали офшорка. Въобще не ги знам какви са. Носели папка с 2 млн. въпроса, а не лева. Аз ги чаках заедно с Венци Живков до 17.00 ч. на стадион „Българска армия”. Като толкова искат да имат клуба, идват с бордерото и почваме да говорим веднага.”
Зозо: Ще преведем 2 млн., ако имат незапорирана сметка
Евгени Рангелов-Зозо, който опита да предложи оферта на „Титан” за закупуването на ЦСКА, поиска сметка, в която да се депозират парите. Според
него, ако има незапорирана такава на името на „червените”, сумата ще влезе веднага. Както е известно, Димитър Борисов поиска 2 000 000 лева, за да продаде ЦСКА, а Зозо и негови авери отидоха в офиса на „Титан” с 2 500 000 лева. „Ако собствениците на ЦСКА покажат сметка, която не е запорирана, парите ще влязат в нея. Така на сляпо няма как да се случат нещата”, каза Рангелов. Според Зозо името на ЦСКА не се петни след случилото се. Хората, които управляват „червените”, трябва да се замислят върху поведението си. „Резилът е за тях. Ние обичаме ЦСКА и ни боли от това, което се случва с клуба. Имам адвокат, който ме представлява и ако предложат нещо конкретно, да се свържат с него. Сериозни хора сме, но от „Титан” отказаха да говорят с нас. Не е направено престъпление. Никой от тях не е поискал да види парите, за да казват, че са фалшиви. Имахме брошури, на които пишеше „чист и свободен ЦСКА”. Борисов твърди, че не е бил в офиса, когато сме отишли. Камерите на телевизиите добре показват, че това не е така”, завърши Зозо.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Позорна загуба за Ботев Пд-1:7
Ботев Пловдив записа позорен резултат в контрола, играна в Кипър. Високобюджетният отбор, воден от Станимир Стоилов, падна срамно с 1:7 от Слован Либерец, който е на 9-о място във временното класиране на Чехия. Това е първа загуба за пловдивчани при Мъри, но резултатът и играта на тима вчера бяха отчайващи.
“Футболистите трябва да слязат на земята и да се видят на какво ниво са. Дори и в контрола нямаш право да действаш без сърце и желание. За стореното играчите ще си получат и съответната глоба. Веднага след мача им казах, че абсолютно всички са санкционирани. Като получаваш, трябва и да даваш. А като не даваш – ще бъдеш глобяван”, заяви спортният директор на Ботев Александър Александров.
Варела дебютира днес
Новото попълнение на ЦСКА Игнасио Варела ще дебютира днес в контролата срещу грузинския Чихура. Уругваецът не взе участие в турнира “Голдсити Къп”, тъй като се присъедини по-късно към армейците и бе изостанал с подготовката. Той ще играе едно полувреме. Другият нов играч Спас Делев все още не е готов на 100 процента да участва в мачове. Въпреки това бързакът от село Ключ на няколко пъти е настоял да влезе поне за малко в игра.
Непосредствено преди двубоя Миодраг Йешич ще прецени дали да го пусне. Томаш Черни вече е възстановен от травмата си и ще запише 45 минути. Не така стоят обаче нещата с Мишел Платини. Бразилецът бе зверски наритан от играчите на украинския Александрия и все още тренира на индивидуален режим. Едва в София нападателят ще може да провежда пълноценни занимания.
ЦСКА и Чихура играят от 15 часа. Грузинците се намират на четвърто място в местното първенство. След тази контрола червените се прибират в София. Междувременно официалният сайт на клуба потвърди последните две контроли, за които “Тема Спорт” ви информира още в неделя. На 20 февруари тимът ще гостува на Войводина Нови Сад, а три дни по-късно е официалното представяне. То ще бъде срещу Монтана на стадион “Българска армия” и е с начален час 15:00. Така ЦСКА ще оформи на 9 контролите си преди началото на първенството. До момента за изиграни 6, остават още 3.
Армейците гостуват на Чикаго файър през лятото
ЦСКА почти сигурно ще играе контрола с американския Чикаго Файър през лятото. Срещата ще се състои на местния стадион “Тойота Парк” с капацитет 20 000 души. Армейците планират да пътуват за САЩ в края на месец юни или началото на юли. Те имат подписан договор с бившия клуб на Христо Стоичков за въпросния спаринг. Причината, поради която все още не е обявена датата на контролата, е, че ЦСКА е подписал контракта с двама вече бивши шефове на американския тим. Става въпрос за Майк Джефрис и Дан Гарнет. След напускането им представители на червените ще трябва да пътуват отново отвъд Океана и да получат потвърждение от заместниците на въпросните двама души. Това обаче е по-скоро формалност и най-късно до края на април всичко ще бъде уточнено. Престоят на ЦСКА в Чикаго ще е за три дни. Футболистите и треньорите ще се срещнат със своите почитатели в САЩ, както и с големия футболист на тима от 80-те Цветан Йончев.
В Чикаго има голям брой привърженици на армейците и въпросното турне се планира от близо година.