Манчестър Юнайтед си тръгна непобеден от “Сантяго Бернабеу”

Отборите на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 1:1 в първата 1/8-финална среща от Шампионската лига помежду си, играна на стадион “Сантяго Бернабеу”.SPORTNI.BG

Двубоят започна с очакван домакински натиск на Реал Мадрид. “Белите”се хвърлиха в атаки и подложиха на изпитание защитата на Юнайтед, която направи няколко грешки.
Домакините обаче не успяха да се възползват от тях, след като удар на Ди Мария излезе в аут в четвъртата минута. В 6-ата минута пък изстрел на Коентрао срещна гредата, след като Давид де Хеа със сетни усилия успя да докосне топката.

Така се стигна до 20-ата минута, когато резултатът на “Сантяго Бернабеу” бе открит, но противнo на очакванията голът бе във вратата на Кралския клуб.

Уейн Рууни центрира в наказателното поле от ъглов удар, Дани Уелбек се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата зад Диего Лопес за 0:1.

Реал отвърна на удара десет минути по-късно, когато Анхел ди Мария асистира на Кристиано Роналдо, който се разписа във вратата на бившия си тим за 1:1.

След попадението португалският национал показа уважение към отбора, в който изгря звездата му, като не отпразнува гола си.

Играта продължи на много високи обороти, като играта се пренасяше от едното в другото наказателно поле изключително бързо.

В последните десет минути на първата част Уелбек и Роналдо можеха да вкарат по още един гол, но не се възползваха от възможностите си.

В 60-ата Фабио Коентрао засече центриране на Сами Кедира, но удара му от воле бе изчистен от самата голлиния с акробатично изпълнение от страна на Давид де Хеа, който предотврати сигурен гол във вратата си.

Дванайсет минути по-късно “червените дяволи” треснаха греда, а секунди след това Шаби Алонсо изчисти удар на Ван Перси от самата голлиния. В тези ситуации само липсата на късмет попречи на гостите да си върнат преднината в резултата.

В 79-ата минута Кристиано Роналдо опита късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но днес бе вечерта на Давид де Хеа, който показа изключителна класа и отново опази вратата си.

В крайна сметка въпреки опитите на играчите и от двата отбора, повече попадения на “Сантяго Бернабеу не паднаха.

Така спорът между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед ще бъде решен на реванша на “Олд Трафорд”.