Преглед на водещите новини в спортните медии (България

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Ботев надви силни руснаци в драма, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. В мач с обрати и пет гола Ботев надви елитния руски тим Ростов. Станимир Стоилов заложи на титулярния си състав и „жълто-черните” поведоха още в 6-ата минута чрез гол на новото попълнение Луис Педро. Съперникът обърна до 2:1, но Вандер изравни от дузпа. В самия край резервата Николай Павлов донесе победата на пловдивския клуб.
В голов трилър с обрати и две дузпи Ботев (Пд) изми срама от конфузната загуба с 1:7 от Слован (Либерец). „Жълто-черните” треснаха с 3:2 11-ия в руската Премиер лига Ростов. Така „канарчетата” приключиха лагера си в Кипър с 2 победи, 3 равенства и 1 загуба.
Спарингът започна устремно за „жълто-черните” и още в 6-ата минута след бърза контра Вандер напредна отляво и пусна в коридор към Луис Педро. Холандецът не сбърка и разстреля Плетикоса за 1:0. След попадението отборът на Станимир Стоилов продължи да стои компактно, но от добрите възможности не се възползваха Станислав Костов и Бобан Грънчаров. В 37-ата минута Ростов изравни след статично положение, като след корнер Гацкан с глава направи 1:1.
Две минути след почивката главният рефер отсъди смешна дузпа за руснаците за нарушение на Спрокел. Кириченко бе точен за 2:1. Арбитърът отсъди 11-метров наказателен удар и за Ботев, но той бе далеч по-справедлив, след като Иван Цветков бе фаулиран в пеналта. Вандер реализира хладнокръвно за 2:2.
От 55-ата минута Мъри започна да прави смени в състава си, като играта малко се разпокъса, но положенията за пловдивчани не спираха. Пред гола не-съсредоточени бяха Боби Галчев, Йордан Христов и Николай Павлов. Минута преди края на двубоя резервата Павлов донесе победата на Ботев (Пд), като при разбъркване в наказателното поле на руснаците халфът първо стреля, стражът Мерник отрази, но при добавката и рикошет в бранител кълбото попадна в мрежата.
След успеха треньорът Станимир Стоилов заведе подопечните си в ресторант до хотела, за да ги почерпи с ден отсрочка за 46-ия си рожден ден.
Съдия спря мач на Лудогорец, продължава на първа страница футболният ежедневник. Испанският съдия Раул Чавет Гарсия прекрати контролата на Лудогорец и Легия Варшава в 80-ата минута при резултат 1:0 за поляците. Той се скри с помощниците си в тунела, за да се спаси от гнева на играчите на българския шампион, които започнаха да го блъскат и псуват. Разградчани побесняха заради съмнения за счупена ръка на вратаря Иван Чворович при фаул на полски футболист и две отменени чисти попадения на „орлите” – на Гулдан и Безяк. Единствения гол в мача вкара парагваецът Хорхе Салинас, който бе изведен сам срещу Чворович и прекара топката между краката му.Футболистите на Лудогорец побесняха заради ситуация в началото на второто полувреме, когато Березински от Легия счупи ръката на Чворович. Главният арбитър обаче не изгони полския таран, а показа червен картон на Моци заради обиди. Единствения гол в мача вкара парагваецът Хорхе Салинас, който в 31-вата минута бе изведен зад защитата от Куроски и прекара топката между краката на Чворович. Испанският съдия отмени чист изравнителен гол на Гулдан в 39-ата минута, който направи добавка при удар на Бакалов заради несъществуваща засада. През втората част Лудогорец бе много по-добрият отбор, като съдийската тройка отмени нов редовен гол на Безяк, а страхотни пропуски направиха Безяк, Мирослав Иванов и Гулдан.
Плащайте и свалям 80 000 лева! След дълги преговори Павел Дочев и ЦСКА са се договорили за намаляване на сумата и разсрочено плащане. Всичко това ще стане факт само когато шефовете на „червените” започнат да се издължават. Дочев направи пореден реверанс към „Титан”, като отстъпи от сумата, която му дължат. Ако не започнат траншове по изплащане на задължението, всички уговорки отпадат.
Димитър Борисов потвърди, че е постигнато споразумение с бившия треньор на „червените”. ЦСКА се е разбрал с адвоката, който представлява Павел Дочев. Той чака да му бъдат изплатени 180 000 лева. Подвизаващият се в Германия специалист е поставил условие до понеделник да бъде преведена част от сумата. Дочев осъди „Титан”-ите, които трябва да му изплатят над 260 хил. лева. Специалистът поиска ЦСКА да бъде обявен в несъстоятелност.
Димитър Борисов отново се опита да замаже очите на обществеността. Според Гърнето нещата с Дочев са туширани, като е постигната договорка между двете страни. Той заяви, че на този етап първо трябва да бъде оправен дългът към НАП. Държавната институция трябва да получи по сметките си 1,3 млн. лева от ЦСКА. Вече на всички, които имат да получават пари от собствениците на „армейците”, е ясно, че те премахват напрежението с напразни обещания. Представителите на Дочев са категорични, че повече компромиси няма да бъдат правени.

Прекратиха мач на Лудогорец, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Скандален испански съдия опорочи четвъртата контрола на Лудогорец в Испания. Реферът Раул Чавез Гарсия прекрати мача с Легия Варшава в 78-ата минута при резултат 1:0 за поляците. След двубоя съдията се оправда с футболистите на българския тим, които според него са го псували и обиждали. Преди да прекрати мача, реферът отмени два чисти гола на Лудогорец, които
бяха дело на Гулдан и Безяк. В 53-ата минута защитникът на българите Козмин Моци скочи на съдията заради фаул срещу Чворович. Десет минути преди края на проверката, при резултат 1:0 за поляците реферът реши да даде фаул в полза на Легия. Футболистите на Лудогорец възразиха, но в рамките на позволеното. Изненадващо и за двата отбора реферът каза “край” и напусна терена. Преди това той отмени 2 чисти гола на българския отбор.
Лудогорец започна много активно мача и буквално набута Легия в собствената му половина. Въпреки огромния си превес във владението на топката разградчани не можаха да създадат чисти голови положения пред Войчех Скаба.
Първата опасност за Лудогорец дойде още в 4-ата минута. Марселиньо центрира от корнер, защитата на поляците не се ориентира и за малко Шулер не си вкара автогол.
След първоначалния натиск на Лудогорец Легия се поокопити и погледна по-смело към вратата на Иван Чворович. Противно на логиката поляците поведоха в резултата в 31 -ата минута. При една контра Сали-нас изскочи зад гърба на защитата и преодоля Чворович за 1:0.
За капак на всичко капитанът Станислав Генчев се контузи. Халфът усети силни болки и не успя да противодейства добре при гола на поляците.
В 39-ата минута Гулдан довкара шут на Бакалов, но съдията отмени гола поради несъществуваща засада.На почивката Ивайло Петев извади инертния Неманя Милисавлевич и пусна вместо него Роман Безяк. В 51 -ата минута Лудогорец сътвори и най-сериозното си положение до този момент в мача. При мълниеносна контраатака Миро Иванов стреля по диагонала, но топката профуча покрай гредата. Само минута по-късно и Ернандес пропиля отлично положение. 2 минути по-късно на терена стана страшно. При една спорна топка нападател на Легия фаулира Чворович, а Моци скочи на съдията. В крайна сметка защитникът беше изгонен с директен червен картон, като никой на стадиона не разбра защо румънецът бе пратен преждевременно под душовете. Футболистите на Лудогорец протестираха бурно срещу решението на рефера, а заради смяната на вратаря двубоят бе прекъснат за няколко минути.
Въпреки това Лудогорец се хвърли в атака и набута футболистите на Легия пред вратата им. Първо испанският съдия отмени нов гол на Лудогорец, дело на Роман Безяк. След това и Любомир Гулдан пропусна от няколко метра. Между двете ситуации Безяк стреля, но вратарят спаси.
В 73-ата минута испанският съдия подмина кристална дузпа за Лудогорец, след като Светослав Дяков беше съборен в пеналта.
5 минути по-късно на терена отново настанаха батални сцени. Барт влезе грубо в краката на съперник, след което играчите на българите се нахвърлиха на съдията. В крайна сметка испанецът реши да прекрати мача, като се оправда с българите и отношението им срещу него.
Чворович със счупена ръка Вратарят на Лудогорец Иван Чворович не завърши мача с Легия Варшава и напусна тежко контузен в началото на второто полувреме. В 56-ата минута сърбинът пострада след сблъсък с поляк и веднага започна да вие от болка. Съперникът настъпи лошо Чворович по лявата ръка и двубоят бе прекъснат за няколко минути. След това сърбинът бе откаран в местната болница. По-късно се разбра, че вратарят е получил фрактура. Мачът с Легия довърши резервата Урош Голубович.
Наръгаха бивш играч на Спартак Вн Варна бе потресена в сряда вечер, след като бившият футболист на Спартак Иван Петров замалко не загуби живота си. Той е бил намушкан в кръста с нож от неизвестен мъж около 21 ч. Инцидентът е станал 20 минути след поредните протести срещу високите цени на тока и парното във Варна. Иван Петров бе лидер на протеста и още по време на първия ден бе напръскан със спрей в окото.

Лудогорец пак губи и скача на съдията Испански рефер не издържа и прекрати контрола с Легия, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Лудогорец изигра четвъртата си контрола по време на лагера в Испания и губеше в резултата с 0:1 от Легия Варшава до 80-ата минута, когато реферът прекрати мача. На съдията явно му писна от постоянните протести на разградчани и отказа да продължи да ръководи срещата. Преди това арбитърът отмени два гола на Лудогорец и изгони Коз-мин Моци за протест. Така българският шампион продължава с негативната си серия по испанските терени, където все още няма дори равен. Поне успяхме да направим разликата между съдийството на Лудогорец в А група и това в чужбина, която е огромна.
Ботев Пд пише до УЕФА, продължава на първа страница вестникът. Ръководството на Ботев Пловдив изпрати официално писмо до УЕФА. С него шефовете на жълто-черните призовават европейската футболна централа да започне незабавно разследване на контролата със Слован Либерец. Канарчетата паднаха с 1:7, а италианският „Гадзета дело спорт” написа, че има подозрения за черно тото. Ръководството иска по този начин да бъде доказано, че Ботев не участва в тъмни схеми и да изчисти името на клуба. Вчера жълто-черните победиха с 3:2 руския Ростов в последния си спаринг в Кипър.
Аспарух Никодимов: Ще изглеждаме много по-добре от есента Спортният директор на ЦСКА Аспарух Никодимов бе дoволен от направената подготовка на тима. Той говори пред медиите след завръщането на тима в София. „Треньорът даваше еднаква възможност на всички да играят. Защо да коментираме резултатите от контролите, те са на втори план. За мен подготовката мина много добре, треньорите си свършиха работата, играчите тренираха старателно. И мисля, че ще имаме добри резултати. Проблемите бяха двете по-тежки контузии на Марсиньо от първия лагер и тази на Платини. Надявам се до три-четири дни Мишел да започне нормално да тренира. Спас Делев естествено, че не е готов да играе, но с повече воля дано да настигне останалите, колкото се може по-бързо. Ще разчитаме на него в бъдеще. Ако зависи само от ЦСКА, може да стигнем далеч, но знаете, че не само подготовката помага. Има и някои странични фактори, които пречат. Но при всички положения ще изглеждаме много по-добре отколкото през есента, което само по себе си означава, че ще имаме и по-добри резултати”, каза Никодимов