Вездесъщ Гарет Бейл носи инфарктна победа за Тотнъм

С два гола от преки свободни удари на Гарет Бейл, Тотнъм победи Олимпик Лион с 2:1 в първи 1/16 финал в Лига Европа.SPORT.BNT.BG

Уелсецът пропиля първото сериозно голово положение в двубоя, когато не уцели опразнената врата на французите в 37-ата минута. В самия край на полувремето Бейл се реваншира със страхотно попадение от пряк свободен удар.

След почивката Лион взе инициативата и Самуел Умтити изравни в 55-ата минута. В добавеното време Бейл донесе успеха на Тотнъм с втория си гол в мача.

Чешкият Виктория Пилзен поднесе най-голямата изненада в първите срещи от 1/16-финалите на турнира Лига Европа, като победи с 3:0 като гост претендента за титлата в Италия Наполи.

Чехите спечелиха убедително на негостоприемния стадион “Сан Паоло” в Неапол и на практика вече мислят за осминафиналите на турнира.

Силен мач изигра и другият чешки представител Спарта (Прага), но тимът загуби у дома с 0:1 от миналогодишния победител в Шампионска лига Челси. Спарта имаше по-добри положения за гол, но по-голямата класа на Челси пролича в края на мача, когато Оскар вкара победния гол за англичаните в 82-а минута.

Русия записа стопроцентова успеваемост в мачовете снощи, след като Зенит, Рубин и Анжи спечелиха своите мачове и имат отлични шансове да продължат напред.

В Санкт Петербург местният Зенит победи Ливърпул с 2:0 с два гола през второто полувреме. В 69-та минута с удар от около тридесетина метра бразилският национален нападател Хълк откри резултата, а в 72-та минута Сергей Семак оформи крайното 2:0 за руския отбор.

Анжи Махачкала победи Хановер 96 с 3:1, след като германците поведоха в резултата в 22-та минута с гол на Соболч Хустак. В 34-та минута камерунският нападател на руския отбор Самюел Ето’о изравни. През второто полувреме с голове на Одил Ахмедов в 48-та минута и на Мбарк Бусуфа в 64-та минута отборът на Анжи стигна до победата. В 59-а минута Ето’о пропусна дузпа.

Рубин Казан победи с 2:0 като гост носителя на трофея Атлетико Мадрид. Гьокдениз Карадениз изведе гостите от Казан в резултата в 6-а минута, а испанецът Пабло Орбаис вкара втория гол за Рубин в петата минута на добавеното време. Рубин геройски стигна дори до втори гол, макар че цяло второ полувреме игра счовек по-малко след червен картон на Роман Шаронов в края на първата част.

В дуела на бившите европейски шампиони Аякс и Стяуа холандците спечелиха с 2:0 и спокойно очакват реванша в Букурещ. Тоби Алдервейрелд и Рикардо ван Райн бяха точни по веднъж в двете полувремена за успеха на Аякс.

Интер донесе единствената победа за италианските отбори след домакински успех с 2:0 над румънския ЧФР Клуж. И двата гола за “нерадзурите” вкара Родриго Паласио.

Анжи (Махачкала, Русия) – Хановер 96 (Германия) – 3:1
Зенит (Русия) – Ливърпул (Англия) – 2:0 Aтлетико
Мадрид (Испания) – Рубин (Русия) – 0:2
БАТЕ Борисов (Беларус) – Фенербахче (Турция) – 0:0
Леванте (Испания) – Олимпиакос (Гърция) – 3:0
Динамо Киев (Украйна) – Бордо (Франция) – 1:1
Байер Леверкузен (Германия) – Бенфика (Португалия)- 0:1
Aякс (Холандия) – Стяуа (Румъния) – 2:0
Спарта (Чехия) – Челси (Англия) – 0:1
Наполи (Италия) – Виктория (Чехия) – 0:3
Интер (Италия) – ЧФР Клуж (Румъния) – 2:0
Нюкасъл (Англия) – Металист (Украйна) – 0:0
Щутгарт (Германия) – Генк (Белгия) – 1:1
Базел (Швейцария) – Днепър (Украйна) – 2:0
Борусия Мьонхенгладбах (Германия) – Лацио (Италия)- 3:3
Toтнъм (Англия) – Олимпик Лион (Франция) – 2:1

Фото:Официалната страница на Гарет Бейл във Фейсбук