Скандална контрола на Лудогорец – прекратена

79 минути играша българския шампион Лудогорец и полския Легия Варшава. За това игрово време съперника на разградчани вкара един безответен гол.SPORTNI.BG

Реферът на двубоя се превърна в главно действащо лице, след като изгони Козмин Моци, отмени два гола на Лудогорец и свири края 11 минути по-рано.
Тимът на Легия, който в момента се намира на първо място в класирането на местното първенство и води с 4 точки пред втория Лех, поведе в резултата в 31-ата минута. Куроски пусна извеждащ пас към Хорхе Салинас, който надбяга Йордан Минев и излезе сам срещу Чворович, след което прокара топката между краката му за 0:1.

В 39-ата минута за първи път бе отменен гол на “орлите”. Димо Бакалов стреля, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Скаба, който плонжира и спаси. При добавката Гулдан вкара, но попадението не бе зачетено заради съмнителна засада.

В 56-ата минута Козмин Моци бе изгонен с директен червен картон от рефера на контролата. Моци бе заменен от Барт, така че Лудогорец все пак остана в пълен състав.

В 63-та минута съдията отмени второ попадение на българите. Безяк вкара след центриране на Минев, но реферите прецениха, че отново има засада.

В 79-ата минута пък съдията показа жълт картон на Барт, след което реши скандално да прекрати контролата. Причината пък били протестите на играчи на българския тим за свирен фаул в полза на полския отбор.