Над 1500 лекоатлети мерят сили в Добрич

Залата по лека атлетика е домакин днес на надпреварата на най-малките атлети. 65 момчета и 84 момичета се състезават в дисциплината трибой, която включва 60 м.гладко бягане, скок дължина и по избор – 800 м гл. бягане или тласкане на гюлле, обясни главният съдия проф. Апостол Славчев, който е председател на Съдийската комисия към БФЛА и декан на Педагогически факултет на НСА. Най-интересните стартове ще са утре и в събота, когато републиканските титли в зала ще си оспорват най-добрите ни състезатели. Утре преди обед стартовете са от 9.30 часа, а финалите са предвидени за следобедните часове. Финалът на 60 м. гл.бягане при мъжете, например, е предвиден 18.05 часа утре, тройният скок –мъже започва в 18.40 ч. В събота състезателната програма започва в 12 ч.

Състезания в 5 възрастови групи пое и тази година лекоатлетическата зала на Добрич, като вероятността и догодина те да се проведат в Добрич е голяма, тъй като ремонтът на зала Фестивална не е започнал.

zala atlОрганизацията е вече проиграна през миналата година и върви по ноти, казва гл.съдия, но не пропуска да отбележи, че треньорите са недоволни, тъй като им се отнема възможността да участват с едни и същи спортисти в две различни възрастови групи, тъй като тук това не е възможно, а правилникът го разрешава. Това ги лишава от точки, а точките носят финансиране. В 16.30 часа е техническата конференция и там ще стане ясно кои от големите имена в българската атлетика ще потвърдят заявките си за участие. Утре в Добрич ще пристигне и шефът на БФЛА Добромир Карамаринов.