Левски – Импулс 1:1

Левски – Импулс 1:1
0:1 Кьозилен (‘9)
1:1 Пузанов (’29, авт.)

Левски играе с арменския ФК Импулс (Дилижан) в своята предпоследна контрола от подготвителния лагер в Кипър. NOVSPORT.COM

Съперникът на „сините” е на четвърто място в местното първенство, а наставникът на софиянци Илиан Илиев не разчита за спаринга на младите таланти Радослав Цонев и Антонио Вутов, които получават почивка.

Старши треньорът на Левски е решил да използва само три смени в днешната контрола, а и в тази неделя Ростов, за да може двубоят да наподобява максимално игровата обстановка в официалните мачове.

Очаква се титулярите, които не са в стартовия тим срещу арменците, да играят в последната контрола срещу руснаците.

Двубоят с Импулс стартира в 15:30 часа на един от терените на „Алфа център” до Ларнака, а Novsport.com ще го проследи на живо с текстово описание на най-интересните моменти благодарение на пресслужбата на Левски.

Ето ги и стартовите състави на двата тима за контролата:

Левски: Михаил Иванов, Орлин Старокин, Пламен Димов (’62 Прохазка), Даниел Димов, Ромен Ели, Стефан Велев, Христо Йовов (’74 Везалов), Рене Михелич, Милен Василев (’67 Рамос), Илиян Йорданов, Жоао Силва;
Резерви: Пламен Илиев, Мулдер, Милиев, Везалов, Пинто, Ангелов, Прохазка, Рамос, Гаджев, Родригес, Де Карвальо;
Старши треньор: Илиан Илиев

Импулс: Елазиангор, Хишханян, Пузанов, Алхасан, Хасчаспирян, Осепян, Бартериан, Кастро, Тимов, Айвазян, Кьозилен;
Резерви: Давтян, Йергазарян, Хакопян, Варданян, Веранян, Миракян, Мадриченко, Сахатян, Восканян;
Старши треньор: Армен Гюлбудагян


90′ Край на срещата! Левски и Импулс не се победиха и завършиха 1:1 контролата помежду си.

84‘ Илиян Йорданов центрира отлично към Рамос, но се оказа, че крилото на Левски е в положение на засада при овладяването на топката.

80′ Рене Михелич успя да се измъкне технично по десния фланг и шутира от много малък ъгъл, но вратарят на арменците се справи с опасността без особени проблеми.

74′ Трета рокада в отбора на „сините”. Везалов заема мястото на Йовов.

69’ Ромейн Ели пробва силата на своя шут, но неточно. След това Старокин напредна към наказателното поле на Импулс и пусна топката по земя успоредно на голлинията, но Христо Йовов не успя да я засече във вратата.
67′ Втора промяна в отбора на Левски. В игра се появява Рамос, който заменя Василев.

65′ Йорданов стреля по диагонал от границата на наказателното поле, но стражът на Импулс се намеси. Последва нова атака на “сините” и корнер в тяхна полза, след който резервата Прохазка се опита с глава да прехвърли вратаря на арменците, но топката пада върху мрежата.

62′ Смяна в тима на Левски. Прохазка заменя неубедителния Пламен Димов.

60′ Голмайсторът на арменците Кьозилен мина като на шега между двамата централни бранители на „сините” и остана сам срещу Мишо Иванов, ала вратарят спаси с крак удара му, след което защитата на Левски се прегрупира и опасността премина.

58′ Корнер в полза на „сините”. Дани Димов стреля с глава, но ударът му минава над вратата.

 

56’ Бърза атака на Импулс. Кастро получи шанс да стреля от границата на наказателното поле, но Мишо Иванов се намеси отлично и спаси.

55′ Левски се опитва да овладее инициативата в първите 10 минути след почивката, но засега не успява.

50′ Корнер в полза на Импулс. Арменците се опитаха да го изпълнят късо, но това доведе до объркване и Рене Михелич открадна топката, след което изведе Йовов, а ветеранът се опита да му върне паса, но не сполучи и така спря обещаваща атака на своите.

46′ Начало на второто полувреме.

45′ Край на първото полувреме! Левски и Импулс си размениха по един гол през първото полувреме и оставиха развръзката на мача за второто.

42’ Невероятен пропуск на арменците. Дани Димов загуби топката в централната линия, а при последвалата контраатака Кастро бе изведен очи в очи с Мишо Иванов, но ударът му по диагонала от границата на вратарското поле не намери целта.

40′ Бартериан шутира от около 30 метра, без проблеми за Мишо Иванов

37′ Ромейн Ели напусна зоната си по левия фланг на отбраната, за да се включи в една атака на своите, но Жоао Силва не можа добре да овладее топката и тя му бе отнета, след което пратена в предни позиции. Мишо Иванов обаче показа, че следи играта и излезе далеч от своята врата, за да изчисти.

34′ Страхотна многоходова атака на Импулс. Тимов навърза двама по левия фланг, след което топката премина през още четирима негови съотборници, преди Хасчаспирян да опита своя шанс с далечен удар, който обаче бе много неточен.
29′  Гооооол!!! Левски възстановява равенството – 1:1! Илиян Йорданов се пребори за една топка по дясното крило, след което напредна отлично и центрира остро в наказателното поле на арменците, където Пузанов засече кълбото в собствената си врата.

25′ Орлин Старокин се вряза в наказателното поле на арменците и падна атрактивно за дузпа, но получи само предупреждение от рефера.
20′ Футболистите на Импулс се опитват да накъсат играта с редица нарушения, този път Йорданов е спрян непозволено в близост до дъгата на наказателното поле. Левски се опита да изпълни заучено прекия-свободен удар, но неуспешно.

16′ Йорданов проби добре отдясно, но защитата на Импулс изчисти прострелното му центриране. Топката попадна у Йовов, който я спря, но бе фаулиран, ала „сините” не успяха да се възползват от статичното положение, тъй като шутът на Йовов профучава покрай вратата.

13′ Левски се опита да отговори мигновено и натисна своя съперник. Удари на Стефан Велев, Жоао Силва и Рене Михелич обаче бяха отразени с вещина от вратаря Елазиангор.

9’ Гоооол! Импулс поведе с 1:0! В деветата минута арменците осъществиха бърза контраатака, при която Кьозилен бе изведен в наказателното поле на „сините” и от малък ъгъл преодоля Иванов с удар по диагонала, откривайки резултата.

5′ Йорданов получи пас по дясното крило и се опита да си освободи пространство за удар, но бе фаулиран. Самият той изпълни прекия-свободен удар, но шутът му спря в стената.

3′ Двата тима си размениха по едно бързо нарушение в средата на терена, последва добра контраатака на Левски. Стефан Велев подаде наляво към Ромейн Ели, който центрира хубаво, Жоао Силва намери Милен Василев, който пропуска да отбележи от непосредствена близост

1′ Начало на срещата.