Гришо строши ракета и премина през Багдатис

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за 1/2-финалите на силния тенис турнир в Ротердам. Гришо се наложи над Маркос Багдатис с 6:7 (4), 7:6 (0), 6:3 след 2,31 минути и грабна победата пред погледа на родителите си, които бяха на трибуните на централния корт,БЛИЦ

С успеха Димитров спечели 90 точки за световната ранглиста и те ще му позволят да достигане до №33 в света. Това е само на място от поставените в турнирите от Големия шлем. През януари Григор Димитров отново излезе срещу Маркос Багдатис. Двубоят бе полуфинал от надпреварата в австралийския град Бризбейн и Гришо, като победата пак бе за хасковлията.

В първия сет днес двамата тенисисти стояха равностойно на корта, като нито един от тях не успя да пробие съперника. Димитров по-лесно печелеше подаванията си, но и кипърецът не се даде. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Багдатис победи със 7:4.

Във втория сет българинът започна уверено и при 2:2 проби сервиза на съперника. След това спечели и подаването си и поведе с 4:2. В следващия гейм Димитров имаше три възможности да запише нов пробив, но в крайна сметка позволи на Багдатис да спечели гейма, а веднага след това успя и да изравни до 4:4. Този спад в играта тотално изнерви Димитров, който от яд счупи ракетата си в земята. До края на сета двамата не допуснаха нови пробиви, а в тайбрека Гришо бе безпощаден – 7:0.

Силните игри на Димитров продължиха и в третия сет. В него Гришо набързо успя да овладее мача и в крайна сметка даде само три гейма на съперника – 6:3.

На полуфиналите Григор ще се изправи срещу победителя от мача Ярко Ниеминен – Хуан Мартин дел Потро.