ЦСКА урежда словенски национал

Елведин Джинич, снимка: EPA/БГНЕС

Словенецът Елведин Джинич сам намекна, че може да се озове в ЦСКА, признавайки, че иска час по-скоро да напусне белгийския Шарлероа.

Пред местните медии централният бранител се оплака, че “не иска да губи още няколко месеца, стоейки резерва в отбора си”. sportni.bg
Родният ЦСКА е направил оферта за футболиста, чийто договор изтича през лятото. Треньорът на “червените” Миодраг Йешич вчера заяви, че все още има шанс в тима да акостира нов футболист.

“Всеки знае какво става, просто не съм част от плановете на отбора и трябва да се справя с това”, заяви 27-годишният словенски национал.

“Искам възможно най-скоро да намерим решение на проблема”, добави той, намеквайки за трансфер в държава, където все още е отворен трансферният прозорец. Такава именно е България.

27-годишният бранител е роден в Марибор, а в едноименния тим изкарва цели 5 години – от 2005 до 2010 година. За него записва 140 мача и 16 гола, а през 2011 година подписва с Шарлероа, където досега е изиграл 46 срещи с 3 попадения в тях.В Марибор през сезон 2009/2010 е избран от феновете за играч на годината. След това обаче е продаден за само 132 000 евро на белгийците, тъй като е с изтичащ след 6 месеца контракт. Централният бранител бе част от отбора на Словения на Мондиал 2010. Пазарната му стойност е 600 000 евро, смята сайтът “Transfermarkt”.

Трансферният прозорец в България все още е отворен, което ще позволи извършването на сделката. В последно време се заговори за раздяла на ЦСКА с Костадин Стоянов, а словенецът може да акостира на “Армията” като негов заместник.

Големият враг на “червените” Левски също се подсили с футболист от тази страна, подписвайки с халфа Рене Михелич от Насионал Мадейра.