16 нови в Етър, само трима са българите

Общо 16 нови футболисти подписаха договори с преместилия се в Сливен Етър, пише “Тема спорт”.

От тях само трима са българи – халфът Валентин Веселинов и нападателите Любомир Любенов и Бирсент Карагарен. Най-новото име е това на бившия играч на Сливен и Ботев Пд Веселинов, който през есента беше в Дунав Русе,NOVSPORT.COM

Любенов е на 32 години, бивш играч на Левски и Литекс. В А група е носил екипите още на Марек и Черноморец. За последно е бил в полския Олимпия Елбаг. Бирсент Карагарен е нападател, на 20 г., играл в Асеновец и Шумен.

Другите 13 са чужденци, като трима от тях са поляци – Михал Протасевич, Кжищоф Хримович и Славомир Циенциала. Останалите са вратарят Йълмаз Аксой, защитниците Патрик Рикама, Лоран Кастелана, халфовете Фейсал Шайесте, Жерсон Рибейро и Мехмет Мехмет, нападателите Сони Карлсон и Кай Рисхолт.

В списъка има и още двама чужденци, за които до петък не се знаеше нищо. Това са нападателят от Македония – Музафер Ежупи, който е на 24 години и е играл във Вардар, Металург Скопие и Шкендия, и Фатих Йълмаз, на 23 г., немски халф от турски произход, ритал в Айнтрахт Брауншвайг и Вилемсхафен.

С тях турските собственици на болярите забъркаха здрав тюрлюгювеч за пролетта. Преди лагера в Турция пък с Етър парафираха халфът Жак Флей и вратарят Ненад Филипович.

Така новите са вече 18, а от есенния състав останаха Красен Трифонов, Ивайло Русев, Дормушали Саидходжа и Азрак Махамат, с което общият брой става 22.

В това число не са тримата младоци Димитър Байдаков, Николай Николаев и Благовест Ангелов, които не заминаха с отбора за Сливен, така както не пътуваха и за Анталия. Момчетата, които имат договори с клуба, напразно чакаха със саковете на стадиона, а в крайна сметка им бе обявено, че ще научат бъдещето си в понеделник.