Кирил Домусчиев разкри защо няма да се върне в ЦСКА

Кирил Домусчиев, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Собственикът на българския шампион Лудогорец, Кирил Домусчиев, посочи провинцията и високите очаквания на феновете, като основните причини, които го спират да се завърне в ЦСКА.SPOETNI.BG

Преди време Домусчиев бе част от Управителния съвет на столичния гранд и не крие, че е привърженик на тима от Борисовата градина.
Пред Би Ти Ви днес той сподели: “Доста хора са ме агитирали да се завърна в ЦСКА, но тази идея не ме привлича. Бях за малко в управата на клуба, но немалко неща ме спират да се върна.

Мисля, че трябва да има силен провинциален футбол. Хората си мислят, че съм от Разград, но това не е така, аз съм си от София.

Дори съм тренирал на “Червено знаме”. От Младост съм, а това е цесекарски квартал на столицата. Трябва обаче да има силен футбол в провинцията, не може всичко да е ЦСКА и Левски в българския футбол”.

“Спират ме и огромните очаквания на феновете на “Българска армия”. В ЦСКА, ако нещо не върви веднага започват да обвиняват собствениците на клуба. Виждате какво става с “Титан”.

Но добри или лоши, те всяка година дават по 600-700 хил., за да издържат клуба”, откровен е Домусчиев.

Босът на разградчани обяви, че в двата софийски гранда няма футболист, който да е толкова добре платен, колкото е Емил Гъргоров в Лудогорец.

Капитанът на “орлите” вече обяви, че през лятото ще напусне клуба, за да довърши кариерата си в клуб от чужбина.

“В Левски и в ЦСКА няма футболист, който да е по-добре платен от Емил. Освен това няма и румънски клуб, който може да си позволи да го вземе.

Нямаме намерение обаче да се борим с отбори от Русия или Китай и да създаваме напрежение в съблекалнята ни.

Правим така, че всички в Лудогорец да се чувстват добре. Докога ще инвестирам в Лудогорец? Това е само началото”, завърши Кирил Домусчиев.