Левски отказа Йовов от футбола

Христо Йовов ще прекрати състезателната си кариера през лятото, обяви изпълнителният директор на Левски Иво Тонев. Тогава 35-годишният ветеран ще заеме пост в клуба. Шефът на УС на „сините” обаче не пожела да разкрие бъдещата длъжност и функции на Бижутера,NOVSPORT.COM
„Христо Йовов е дал много на Левски и в това няма съмнение. Той ще прекрати кариерата си през лятото и ще заеме пост в клуба. Ще се занимава с нещо, което му е интересно и с което ще бъде полезен на Левски”, каза Тонев.
„Той е интелигентен и комуникативен, владее два езика. До юни е футболист на клуба и не искам да конкретизирам. Тогава ще разберете с какво ще се занимава”, допълни силният човек на „Герена”.

Така Йовов, който е защитавал цветовете още на Мюнхен 1860, Локомотив (Сф), Литекс, Арис (Лимасол), Аполон (Лимасол) и националния отбор на България, е поредният футболист, който след разговор с ръководните органи на Левски спира с футбола и ще поеме пост в клуба. Преди това бе сторено с други “сини” легенди, каквито без съмнение са Даниел Боримиров и Георги Иванов – Гонзо.

Боримиров спря с футбола след края на сезон 2007/08, след като преди това помага на отбора да достигне 1/4 финал за Купата на УЕФА и да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. Героят от САЩ’94 е последният спортен директор, при който Левски става шампион, в тандем с Емил Велев през 2009 година, макар че след това дуото бе уволнено от Тодор Батков.

През сезон 2008/09 г. Георги Иванов има 12 гола в 22 мача и допринася много за първото място на Левски в “A” група. Като цяло сезонът за него е изпълнен със спадове и възходи, въпреки това той отново се утвърждава като лидер и голмайстор за Левски. В някои от мачовете играе с маска на лицето заради счупена скула, след което къса мускул на прасеца. В крайна сметка пътува за Барселона, за да се подложи на операция. Това изкарва синята 9-ка за 4–5 месеца от игра и той пропуска мачовете на Левски до края на сезона.

След края на 2008/09 се отказва от футбола. Назначен е за спортен директор на Левски.