Тонев: Вече сме навлезли в детайлите по преговорите с “Газпром”

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев съобщи, че преговорите с „Газпром” за финансиране на „сините” вече са в напреднала фаза. Той даде и подробности около финансирането на стадиона,NOVSPORT.COM
„Газпром е огромна компания. Нещата са сериозни и разговорите се водят на високо ниво. Човекът, с когото ни запозна г-н Милер, беше отпуска две седмици. Сега разговорите ще продължат. Не мога да се ангажирам кога ще завършат. Смятам, че ще има положително развитие. Вече сме навлезли в детайлите”, обяви шефът на УС на „синия” клуб.
„Около стадиона продължава да се работи и по проектирането му. На мен имаше някои много дребни детайли, които не ми харесаха и помолих архитектите да намерят решение по въпроса. Те намериха начин да коригират това и предполагам, че в момента работят по това. Когато се върнем в София, ще се срещна с тях, ние се срещаме всяка седмица. Коментираме подобрения и проблемите, които е нормално да възникват около стадиона. На този етап не искам да споменавам, но има две приятни подобрения, които ще станат. За мен тези неща са важни”, загатна Тонев.

„Относно финансирането на стадиона, ще помоля за малко търпение. В средата на април ще бъдем напълно готови да съобщя точно как ще се случи всичко по този въпрос. Едва ли някой си мисли, че ще тръгна да правя стадион без да съм наясно как ще се случват нещата. Водим много сериозни разговори с една фирма, която да менажира стадиона за извън футболните му дейности. Стадионът ще може да функционира и в дните, когато няма мачове на него. Вече сме се спрели на две фирми, които да изпълнят проекта. До две седмици ще изберем от тези две едната, която да прави стадиона. Ще подпишем договор със съответните срокове, така че всичко ще се случи, както отива на клуб като Левски. Ще запознаем обществеността с всички неща, когато сме готови. Всичко ще е кристално и прозрачно, за да няма интерпретации, фантазии и недомлъвки, каквито имат някои хора, които сами не си вярват какво говорят и пишат”, добави той.