Руснак и “синя” легенда влизат в управата на Левски

уснак и “синя” легенда ще влязат в управата на Левски, а назначенията ще бъдат част от планираните от м.г. рокади.

Руснакът ще е в надзорния съвет в ролята на представител на бъдещия спонсор “Газпром”. Новият шеф, естествено, ще наглежда и как се харчат парите на мегаконцерна. За договора остана за уточняване едно по-сериозно условие плюс няколко детайла,topsport.bg

Прогнозите още от декември гласят – Левски ще получава 3 млн. евро годишно от “Газпром”. Подписите се планират за март, но няма да е сензация, ако бъдат отложени за април, твърди “Труд”.

Процедурата по контракта е сложна, а и няма как “сините” да припират компания, която върти пари колкото цяла държава. Именно затова “сините” ще започнат полусезона в познатите екипи – с “ВТБ Кепитъл” и “Мтел”.

Ще има нов и в управителния съвет. Засега е ясно, че е бивш футболист на Левски с респектиращо име. Никой не потвърди плъзналите варианти с Христо Йовов, Иван Вуцов и Веселин Балевски.

“През лятото Йовов ще спре да играе и ще влезе в ръководството”, потвърди очакваното председателят на управата Иво Тонев.

Бижутера е чакан от мениджърски пост с ранг на спортен директор. Тонев още веднъж каза, че фирма ще даде пари за стадиона, като ще го използва в нефутболни дни – за концерти и т. н.