Спаско: Не съм пияница

Един от най-одумваните родни футболисти през последно време -Спас Делев, даде обширно интервю пред „7 дни спорт”. В него талантът от село Ключ разкри за преживяванията си в турския Мерсин, както и за трудните моменти, в които е бил далеч от футбола,TOPSPORT.BG

Спаско също така вярва, че с помощта на своите съотборници от ЦСКА, той отново ще се превърне в основен игра на „армейците”.

Бившият национал на България отхвърли слуховете, че е пияница,заявявайки че мисли само и единствено за футбол.

„От Мерсин не бяха коректни с мен. Ако знаех, че така ще се развият не­щата, изобщо нямаше да разтрогвам с Мер­син. Напуснах Турция с идеята по-бързо да си намеря нов отбор и отново да играя, а тези десет месеца… не искам да се връщам назад, не искам и да си помислям вече за този период. За­щото много е тежко да не играеш, а футболът да ти е в кръвта, да е твоят живот. На никого не го пожелавам”, жалва се Делев.

„Може би помощта на отбора, добрият ко­лектив, който има в момента. Мисля, че сме способни да побежда­ваме, а с победите се надявам и аз да вър­вя нагоре. И най-вече зависи от мен самия, естествено, от труда и старанието”, вярва атакуващият играч

„Излизал съм, за това не споря. Но те ме изкараха едва ли не пияница. Това не го приемам. Излизал съм, но в рамките на нормалното. Не се на­ливам, не се напивам. И когато играя футбол, когато съм в някой от­бор, съм му напълно отдаден. Мисля само за него и за никакви излизания. В момента е точно така. Играч съм на ЦСКА и си гледам само играта. Бих изля­зъл само ако има няка­къв голям повод, при голям успех, тогава ще сме целият отбор”, завърши той.