Байерн Мюнхен отнесе Арсенал в Англия

Баварският колос направи сериозна крачка към четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол след победа с 3:1 над Арсенал като гост.

Така реваншът на 13 март на “Алианц Арена” изглежда протоколен,SPORT.BNT.BG

Байерн поведе още в седмата минута. След лошо изчистване на Лоран Кошчелни топката попадна в краката на Томас Мюлер по дясното крило, а неговото подаване на границата на наказателното поле беше засечено с удар от движение от Тони Кроос в мрежата на Войчех Шчесни.

Поредната колеблива изява на домакините в отбрана донесе и второ попадение за баварците в 21-ата минута. След центиране от корнер непокритият Даниел Ван Буйтен засече с глава, вратарят Шчесни изби, но Мюлер от метър-два направи добавка за 2:0.

В 55-ата минута бившият играч на баварците Лукас Подолски намали за 1:2, след като засече с глава отблизо центриране от корнер на Джак Уилшър и колеблива изява на вратаря Мануел Нойер. В 72-ата минута влезлият като резерва малко по-рано Оливие Жиру беше изведен в добра позиция и можеше да изравни, но Нойер показа рефлекс и успя да избие удара на французина.

Байерн все пак имаше последната дума в мача. В 77-ата минута Лам центрира от дясно по тревата към далечната греда и Манджукич малко щастливо засече топката в мрежата с пета.

Фото:БТА