Мисимилиано Алегри (Милан): “Ние играхме страхотно в защита”

Мнения на двамата старши треньори след победата на Милан над гостуващия Барселона с 2:0 в първия осминафинален мач от Шампионската лига по футбол:

Мисимилиано Алегри (Милан): “Ние играхме страхотно в защита. Знаехме, че Барселона обича да владее повече топката, но никога не загубихме самообладание. През първото полувреме създадохме интересни контраатаки, но за съжаление не успяхме да ги реализираме. Много сме доволни, но сега е време да започнем да мислим за дербито с Интер в неделя, защото това е друг ключов мач за нас. Реваншът ще бъде различен. Знаем, че ще ни бъде трудно и съжаляваме, че не вкарахме трети гол у дома. Момчетата бяха много добри в опазването на Лионел Меси, но трябва да покажем същата игра и в реванша, ако искаме да оцелеем на “Камп Ноу” и да стигнем до четвъртфиналите. Барселона ни затрудни през първото полувреме, когато задържаха топката по фланговете, но останахме концентрирани и сега можем да се насладим на тази прекрасна вечер”.SPORT.BNT.BG

Жорди Роура (помощник треньор на Барселона: “Това не беше най-добрият ни мач. Въпреки, че имахме проблеми, аз мисля, че това не е заслужен резултат. Домакините създадохме няколко възможности и реализираха две от тях, което прави нещата трудни за нас. Ние знаехме, че ще ни бъде тежко. Милан игра много организирано в защита. Истината е, че първия си гол ни шокира малко. Ние вярваме в отбора и в това как можем да се представим като домакини. Ще бъде съвсем различно в реванша и ние сме уверени, че можем да обърнем нещата в наша полза”.

Фото:БТА