Шалке 04 не се даде на звездния тим на Галатасарай

Звездният тим на Галатасарай не успя да сломи Шалке 04 в първи мач от осминафиналите в Шампионската лига за крайното 1:1 Новите попълнение Дидие Дрогба и Уесли Снайдер започнаха като титуляри за турския тим,SPORT.BNT.BG

Бурак Йълмаз откри резултата в 12-та минута със седмия си гол в Шампионската лига, но Джърмейн Джоунс изравни за Шалке секунди преди края на първото полувреме. Бурак Йълмаз вкара първия гол в двубоя с удар от точката за изпълнение на дузпа. Атаката започна от Дрогба, който отне топката, подаде към Селчук Инан, а той намери Йълмаз.

В последните секунди на първата част при една контраатака за Шалке Джеферсън Фарфан асистира на Джърмейн Джоунс, който не сгреши. Второто полувреме предложи по-малко положения, но все пак имаше няколко, които не бяха реализирани от двата отбора.

“Първото полувреме беше добро. Съжаляваме, че допуснахме грешка при гола, но като цяло сме доволни”, заяви Клаас-Ян Хунтелаар.

“Мисля, че можем да сме доволни. Знаехме, че ще бъде труден мач, но като цяло беше добро представяне. Видяхме различно лице на Шалке от това, което показва в Бундеслигата”, добави Джърмейн Джоунс, който ще пропусне реванша заради натрупани жълти картони.

Фото:БТА