ЦСКА се завръща у дома след 10 месеца скитане

стадион 'Българска армия', снимка: Георги Димитров, Sportni.bg

 

След 10 месеца скитане по чужди стадиони грандът ЦСКА ще играе домакинските си мачове през пролетния полусезон на своя – “Българска армия”.

Днес съоръжението  бе инспектирано от Общинска комисия и получи лиценз за мачовете от “А” група през пролетта,SPORTNI.BG

За феновете ще бъдат отворени само секторите “А” и “В”, тъй като сектор “Г” все още е в реконструкция и няма седалки.

Комисията с председател Пелагия Чернева разгледа стадиона днес преди обед и одобри извършените подобрения в последните месеци.

Така ЦСКА ще приеме Литекс на своя стадион в първия пролетен кръг в събота. Любопитно е, че именно срещу Литекс бе последният домакински мач на ЦСКА на “Българска армия” преди 10 месеца

ЦСКА победи “оранжевите” с категоричното 4:1 на 19 май 2012 година, след което стадионът бе затворен.

Все пак обшинската комисия постави някои ограничения, като е заявила, че ЦСКА няма да може да играе само срещу Левски на своя стадион.

За столичното дерби обаче по принцип има договорка да се състои на стадион “Васил Левски” и това ограничение не е проблем.

Ето официалното съобщение от ЦСКА по повод завръщането на “Българска армия”:

Армейци,

ЦСКА София се връща на стадион “Българска армия”, и ще играе официалните мачове от първенството и Купата на България, у дома!

Днес (27.02), Общинската комисия за проверка и контрол по спазването на инженерните и техническите изисквания към спортните обекти по отношение на тяхната сигурност, с председател Пелагия Чернева, инспектира “Армията” и разреши провеждането на футболни срещи.

Ръководството на Клуба ни изказва огромните си благодарности на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова, Столична община, г-н Свилен Нейков и МФВС, Главен архитект г-н Петър Диков, арх. г-н Влади Калинов, Дирекция “Архитектура и градоустройство”, МВР и Национална служба “Пожарна и Аварийна безопасност” и горепосочената комисия.

Армейци, заповядайте отново на стадион “Българска армия” на 02.03, където както винаги досега, заедно ще подкрепим любимия ни отбор, при подновяването на шампионата с мач срещу Литекс Ловеч.

НАПРЕД ЧЕРВЕНИТЕ!