Венци Стефанов обяви война, съди БФС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов беше бесен след решението на Спортно-техническата комисия на БФС да не картотекира нападателят Мирослав Антонов. Официалното становище на СТК е, че няма достатъчно основания да се уредят спортните права на играча в Славия.БЛИЦ

”Това е престъпна бюрокрация. Забраняват на един човек да се труди. Мирослав Антонов е футболист, а те не му дават да играе. Какви основания да има? Има решение на Комисията по труда – единствения законен орган, който може да арбитрира трудово-правни спорове. Има молба от футболиста? Истината е, че Олигарсите победиха закона. Плащат и нещата си вървят”, изригна Венци Стефанов пред БЛИЦ.

“Положението е като преди години с Илия Илиев. Същият случай. Тогава осъдихме Сливен да платят 100 000. Не заведохме дело срещу БФС за пропуснати ползи, но явно трябваше да го направим. Ако ги бяхме осъдили, сега щяха да спазват законите. Но вече няма да прощавам. Завеждам дело срещу тях. Ще ги съдим до дупка. То и без това единият от шефовете вече е осъден. Йордан Лечков е с влязла в сила ефективна присъда, а все още е вицепрезидент на централата”, допълни Стефанов.