Сайт изгони “Газпром” от Левски, в клуба са спокойни

Иво Тонев, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Неспокойствие обхвана феновете на Левски след публикация в един от сайтовете в сряда вечер. Тя се появи на страницата “Футбол 24” и гласеше, че спряганият за генерален спонсор на “сините” руски газов гигант “Газпром” се е отказал от инвестиции в клуба.

Източници на сензационната новина не се посочваха. Затова от Sportni.bg се свързахме с изпълнителния директор на Левски Иво Тонев, за да внесе яснота около тази информация.
“Очаквам всякакви провокации и в едната, и в другата посока. Знаете, че се говореше и че едва ли не ще подпишем до три дни преди време.
И тогава не коментирах информациите, и сега няма да го направя. Всеки може да си пише всичко, да си говори каквото си иска.
Ние в клуба обаче сме абсолютно спокойни и се готвим с ентусиазъм за първия си пролетен мач в неделя”, сподели специално за Sportni.bg Иво Тонев.
Иначе спекулациите за бъдещето на сделката бяха породени и от самия собственик на “сините” Тодор Батков.
През миналата седмица той беше в Русия да договаря последни детайли около сделката. При завръщането си обаче адвокатът обяви, че от “Газпром” всъщност “си задават някои въпроси” заради нестабилната политическа ситуация в страната.
По неофициална информация, ако няма някакво забавяне в преговорите и всичко е наред, договорът трябва да бъде подписан до един месец.