Левски още се чуди дали да иска допинг контрол за всеки мач

Има вариант Левски да иска допинг контрол за всеки свой мач през пролетта, разкри треньорът на „сините” Илиан Илиев. Той обясни, че желанието за допинг ченгета в Бургас няма нищо общо с Черноморец, а е стандартна практика, която се прави в цяла Европа,NOVSPORT.COM

„Може би допинг контролът ще бъде за всеки мач. Няма нищо лошо да има допинг контрол, няма нищо общо с Черноморец. В чужбина, където съм бил, навсякъде има допинг контрол”, заяви Илиев пред репортер на Novsport.com.

Левски изпитва огромно уважение към Черноморец и Димитър Димитров-Херо, обяви треньорът на „сините” преди сблъсъка между двата тима в неделя на „Лазур”.

Според Илиев играта и резултатите на „акулите” показват, че те играят силно в защита, но трудно бележат.

„Както и да играе Черноморец, ние трябва да изиграем добре мача. Първо трябва да имаме уважение и респект. Имаме цялото уважение на света към Черноморец и Херо, заради нещата които е постигнал”.

„Според резултатите досега, Черноморец има силна защита, но трудно вкарва. Играят изключително добре на контраатаки, този стил им донесе успех след 6-ия кръг”, добави Илиан.

Варненецът отказа да говори за желанието на Херо съдията за мача да се тегли с жребий. Георги Йорданов ще надува свирката в неделя.

„Няма да коментирам желанието на Херо съдията да се тегли с жребий. Не искам да обръщам внимание на страничните неща. Една грешка по-малко наша и щяхме да сме първи, но и ние допускаме грешки, и съдиите. Нормално е да се греши. Надяваме се, ако съдиите сгрешат някъде, тази грешка да не е породена от нещо друго. За нас е важно да печелим”.

Левски няма победа в 5 поредни гостувания на този съперник, но Илиев е на мнение, че статистиката е важна само до началото на всеки мач.

„За да не победим 5 години на „Лазур”, значи нещо ни е липсвало. Статистиката е важна само до началото на мача. Знаем, че напусна Яник Боли, запознати сме с Черноморец”.

„В мачовете, които загубихме, ние не играхме добре, а не че противникът игра страхотно”, обясни Илиан Илиев.

Накрая той призна, че лош резултат в Бургас може да бъде начало на лоша серия за Левски, но и обратното е възможно.

„Ако тръгнем добре в първия мач, това ще ни даде сили, но наистина може да стане и така, че при лош резултат да тръгнем назад”.

Левски заминава утре с група от 21 играчи за Бургас.

Групата на ЛевскиПламен Илиев, Михаил Иванов, Дъстли Мюлдер, Ромен Ели, Орлин Старокин, Димитър Везалов, Нуно Пинто, Пламен Димов, Йордан Милиев, Станислав Ангелов, Роман Прохазка, Христо Йовов, Рене Михелич, Стефан Велев, Владимир Гаджев, Милен Василев, Жоао Силва, Гари Родригес, Кристовао Рамос, Базил Де Карвальо, Илиян Йорданов.